Hatay Ayakkabı İşçileri İş Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Hatay Ayakkabı İşçileri İş Bıraktı

Ayakkabı işçileri iş bıraktıTÜRKİYE'nin ayakkabı ihtiyacının yaklaşık yüzde 35'ini karşılayan Hatay'da, maaşlarına zam isteyen yaklaşık 100 işçi, iş bıraktı.

25.09.2017 17:11

Ayakkabı işçileri iş bıraktı

TÜRKİYE'nin ayakkabı ihtiyacının yaklaşık yüzde 35'ini karşılayan Hatay'da, maaşlarına zam isteyen yaklaşık 100 işçi, iş bıraktı.

Merkez Antakya İlçesi Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerindeki ayakkabı imalathanelerinde çalışan işçiler, bugün maaşlarının az olduğunu belirterek iş yerlerine gitmedi. Mahallede bulunan parkta toplanan işçiler, maaşlarında iyileştirme yapılmasını istedi. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı toplanma alanında, bir süre yolu araç trafiğine kapatan işçiler daha sonra oturma eylemi başlattı. Ayakkabı işçileri bu hafta boyunca çalışmalaşacaklarını belirterek, maaşlarına istedikleri zam yapılana kadar oturma eylemini sürdüreceklerini açıkladı.

SURİYELİ İŞÇİLER GELİNCE MAAŞLAR DÜŞTÜ

İş bırakan işçilerden Ali Uyanık, Suriyeli işçiler geldikten sonra maaşlarında düşme yaşandığını söyledi. Uyanık, "Birkaç yıl öncesine kadar ayakkabı imalathanelerinde çok iyi rakamlar karşılığında çalışıyorduk. Suriye'den gelen işçiler bizden daha düşük maaşlarla işe başladı. Ardından da patronlar bizleri daha düşük maaşa çalışmaya zorladı. Bir süre bu durumu da kabul ettik ama 2 yıldan bu yana maaşlarımıza zam yapılmadı, artık dayanacak gücümüz kalmadı" dedi. İşçilerin oturma eylemi devam ediyor.

Hatay Ayakkabı İşçileri İş Bıraktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay Ayakkabı İşçileri İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement