Havalimanında Kapı Zilinin İçine Yerleştirilmiş 6 Bin Kaçak Telefon Ele Geçirildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Havalimanında Kapı Zilinin İçine Yerleştirilmiş 6 Bin Kaçak Telefon Ele Geçirildi

Havalimanında Kapı Zilinin İçine Yerleştirilmiş 6 Bin Kaçak Telefon Ele Geçirildi
17.09.2012 17:06

Atatürk Havalimanı'nda Çin'den Türkiye'ye kaçak yollarla sokulmak istenen 4 Milyon TL değerinde kapı zilleri içine yerleştirilmiş 6 bin adet cep telefonu ele geçirildi.

Atatürk Havalimanı'nda Çin'den Türkiye'ye kaçak yollarla sokulmak istenen 4 Milyon TL değerinde kapı zilleri içine yerleştirilmiş 6 bin adet cep telefonu ele geçirildi.

Özel bir dış ticaret firması tarafından Çin'den kablosuz kapı zili olarak ithal edilen ve uçakla İstanbul'a getirilen kolilerde arama yapan gümrük ekipleri, kapı zillerinin içerisine yerleştirilmiş değişik tip ve markalarda yaklaşık 6 bin adet cep telefonu ele geçirdi. Telefonlara el konulurken, İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Tevfik Usta, "Bu ay içerisinde yaptığımız üçüncü uygulamamız. Arkadaşlar sayım işlemini tamamladığında yaklaşık 6 bin civarın bir telefon olacağını öngörüyoruz. Daha önceki uygulamalarımız da 2 bin ve 4 bin adet cep telefonu yakalamamız olmuştu. Özellikle bu son olayda arkadaşlarımızın risk analizi ve dikkati sayesinde bu olay ortaya çıkarıldı" dedi.

Son yapılan operasyonda ithal edilmek istenen malların kablosuz kapı zili olarak beyan edildiğini belirten Usta "Kablosuz kapı zili olarak beyan edilen mal bir cep telefonu hacminin üç misli yeri işgal ediyor. Dolayısıyla beyan edilen malın üç misli kadar cep telefonu gelebiliyor" şeklinde konuştu.

Ayrıca Usta bu ay içerisinde yapılan yakalamaların mali değerinin 5 milyon lira civarında olduğunu belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Havalimanında Kapı Zilinin İçine Yerleştirilmiş 6 Bin Kaçak Telefon Ele Geçirildi - Son Dakika


Advertisement