GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Kurstan detay görüntüler
Kursiyerlerden detaylar görüntüler
Kursiyerlerin çalışması
Kurs hocası ile röportaj
Kursiyerler ile röportaj Hayalleri için "teyel" atıyorlar
Erzurum'un Pasinler ilçesinde kadınlar hayallerini gerçekleştirmek için "Kadınım Ben de Varım Çalışır Kazanırım Projesi" sayesinde dikiş ve nakış öğreniyor
Usta öğretici Yaşar:
"Herkesin farklı hayali var. Kimi kurs açmak, kimi giyeceği gelinliği dikmek, kimi de iş hayatına atılmak istiyor"
Kursiyerlerden Bekmez:
"En büyük hayalim gelinliğimi dikip bunun üzerine iş yeri açmak. Burada terzilik anlamında her şeyi öğrendim"
İLHAMİ ERKILIÇ - Erzurum'un Pasinler ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında başlatılan "Kadınım Ben de Varım Çalışır Kazanırım Projesi"ne katılan kadınlar, hayallerini gerçekleştirmek için meslek öğreniyor.
Erzurum Valiliği, Pasinler Kaymakamlığı ve Pasinler Halk Eğitim Merkezinin istihdama yönelik projesi kapsamında, 18-35 yaşlarındaki kadınlar, konfeksiyon atölyesindeki 5 aylık kursa katılarak meslek sahibi oluyor. Burada dikiş ve nakış öğrenen kadınlardan bazısı iş yeri açmak bazısı da gelinliğini dikmek istiyor.
Kursta usta öğretici olarak görev yapan İlkay Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında öğrencilere ana makine kavramı ve terzilik mesleği için gerekli ince noktaları öğrettiklerini söyledi.
Kursa katılan 17 kadının yaklaşık 3 aydır eğitim gördüğünü ve büyük bir mesafe katettiğini belirten Yaşar, kursiyerlerin ortaya koydukları işçilik ve ürünlerin tümüyle kendi eserleri olduğunu ifade etti.
"Her şeyi dikebilirler"
Yaşar, kursiyerlerin kısa sürede işi öğrenerek iyi bir noktaya geldiklerini dile getirerek, "Biz sadece rehberlik ettik, yol tarif ettik ve eğitim verdik. İstedikleri zaman ileride usta öğretici olma durumları söz konusu. Herkesin farklı hayali var. Kimi kurs açmak, kimi giyeceği gelinliği dikmek, kimi de iş hayatına atılmak istiyor." dedi.
Kursiyerlerin öğrendikleri meslek sayesinde ayakları üzerinde durabileceklerini vurgulayan Yaşar, şunları söyledi:
"Bu meslek ile dünyanın her yerinde ayakları üzerinde durabilir, iş sahibi olabilir ve kendilerine iş yeri açma imkanı bulabilirler. Önceki kursiyerlerimizin çoğu büyük şehirlere gittiğinde çok rahat iş buluyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Kaymakamlığın makine ve donanım anlamında her türlü desteğini gördük. Projemiz sürekli devam edecek."
"Terzilik anlamında her şeyi öğrendim"
Kursiyerlerden Leyla Özcan, başlarda birtakım endişeleri olduğunu, daha sonra hocaları sayesinde mont ve kaban dikmeyi öğrendiğini belirtti.
İleriye yönelik umutlu olduğunu ifade eden Özcan, "Buradan aldığımız belgelerle evde oturmak yerine çalışıp kendi hayatımızı kurmayı istiyoruz. Belgeyi alırsak iş yeri açarız. Mont, kenar, kaban gibi giysileri, kız, erkek giyimi, her şeyi yapıyoruz." diye konuştu.
Hatice Odabaş da evde oturmak yerine burada hem meslek öğrendiğini hem de harçlığını çıkardığını kaydederek ileride iş yeri açmak istediğini söyledi.
Projeyi hayata geçirenlere teşekkür eden Büşra Bekmez ise gelinliğini dikmeyi ve bir gelinlikçi açmayı hayal ettiğini dile getirerek, "En büyük hayalim kendi gelinliğimi dikip gelinlik üzerine iş yeri açmak. Hocalarımız çok güzel şeyler öğrettiler. İyi ki buraya gelmişim. Burada terzilik anlamında her şeyi öğrendim." dedi.
Son Dakika › Güncel › Hayalleri İçin 'Teyel' Atıyorlar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?