'Hayatın Dengesi'ndeki İroni - Son Dakika
Güncel

'Hayatın Dengesi'ndeki İroni

Estuz'un tuz kullanımında duyarlılığı artırmak amacıyla başlattığı Hayatın Dengesi Fotoğraf Yarışması'nın geçtiğimiz günlerde sergi açılışı gerçekleştirildi.

27.01.2015 13:19

Taksim Metro Sergi Salonu'nda sergilenen fotoğraflar arasında ikincilik ödülünü kazanan Mühenna Kahveci'nin fotoğrafı yakalamayı başardığı ironiyle dikkat çekti.

Tüketicileri dengeli tuz tüketimi konusunda bilinçlendirmeyi görev bilen Estuz, sosyal duyarlılığı artırmak için de projeler üretiyor. Estuz'un geçtiğimiz hafta herkesin katılımına açık düzenlediği "Hayatın Dengesi" konulu fotoğraf yarışması sergisi de bu projelerden biri. Yarışmaya katılan 3 bin fotoğraf arasından 37 fotoğraf sergilenmeye değer görülürken; bu fotoğraflar arasında ikincilik ödülüne layık görülen Mühenna Kahveci'nin fotoğrafı, yakalamayı başardığı ironiyle dikkat çekti.
Mühenna Kahveci'nin fotoğrafı, Nazilli Belediyesi'nin Alzheimer Hastası Bakım Merkezi'nden. Kahveci, özel bakıma muhtaç Alzheimer hastası yaşlıların gündelik yaşamlarından bir anı yakalamış. Fotoğrafın merkezinde, salonda bowling oynayan yaşlı bir amca yer alıyor. Yaşlı amca elindeki topu karşısındaki renkli kukaları devirmek üzere fırlatmışken arkadaşları ve bakıcılar endişeli bir gülümsemeyle topu izliyor.

Alzheimer hastalığı, yavaş ilerleyen ve sinsi bir hastalık. Hastalık, beyindeki sinir hücrelerinin yok olmasıyla önceleri kısa süreli unutkanlıklarla ortaya çıkıyor. İlerleyen günlerde hasta bir gün önce ne yaptığını, ne yediğini hatırlayamaz hale geliyor. Hastalık daha da ilerledikçe, kişinin günlük işleri aksamaya başlıyor. Sorduğu bir şeyi tekrar sormaya, yakınlarını bile tanıyamaz hale geliyor. İçine kapanmaya başlayan hasta konuşma, yürüme, tuvalete gitme gibi ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor.

Fiziksel ve psikolojik dengelerini yitiren hastalar için kesin bir tedavi yok. Yapılabilecek tek şey onlara sevgi, şefkat göstermek. Ve hastalıkla savaşırken oyunlarla, onları destekleyip dengede kalmalarını sağlamak. Kukayı devirmeye çalışan alzheimer hastası amca, tam da bunu yaparken objektife takılmış.

Sergi, Eskişehir'e de taşınacak

3 binin üzerinde başvurunun yapıldığı ve teması "Hayatın Dengesi" olan yarışmaya katılan fotoğraflar arasından seçilen 37 fotoğraftan oluşan serginin önümüzdeki aylarda Eskişehir'e de taşınması planlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Hayatın Dengesi'ndeki İroni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement