Hayvan Hırsızları, Jandarma ile Girdikleri Çatışmada Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Hayvan Hırsızları, Jandarma ile Girdikleri Çatışmada Yakalandı

Hayvan Hırsızları, Jandarma ile Girdikleri Çatışmada Yakalandı

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gölbaşı, Bala, Evren ve Şereflikoçhisar ilçelerinde yaşanan hayvan hırsızlığının önüne geçebilmek üzere düzenlediği operasyonda, panelvan tipi sahte plakalı bir minibüs ile kaçmaya çalışırken biri...

16.01.2012 16:48

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gölbaşı, Bala, Evren ve Şereflikoçhisar ilçelerinde yaşanan hayvan hırsızlığının önüne geçebilmek üzere düzenlediği operasyonda, panelvan tipi sahte plakalı bir minibüs ile kaçmaya çalışırken biri bacağından vurularak etkisiz hale getirilen 2 kişi yakalandı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne bağlı jandarma ekipleri, özellikle Ankara'nın Gölbaşı, Bala, Evren ve Şereflikoçhisar ilçelerinde yaşanan hayvan hırsızlığı olaylarının artış göstermesi ve vatandaşların da ihbarı üzerine, Bala İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte şüpheli şahısların geçiş yapabilecekleri Kesikköprü bölgesinde operasyon başlattı. Jandarmanın sivil ekiplerinin de katıldığı operasyonda, hayvan hırsızlığına karışan bir grubun panelvan tipi, beyaz renkli ve sahte plakalı bir minibüs ile Kırşehir'in Kaman İlçesi'nde Hirfanlı Barajı yolu üzerinden Ankara'nın Bala ilçesine geçiş yaptığını ihbar alan jandarma ekipleri, operasyon başlattı. Kesikköprü bölgesi ile Hirfanlı yolu üzerindeki baraj bendi ile kaçabilecekleri yol güzergahlarını sivil ekiplerin de katılımı ile sabah saatlerinde tutan jandarma ekiplerine yakalanacağını anlayan zanlılar, araçtan inerek yaya olarak kaçmaşa başladı. Jandarma, 'dur' ihtarına uymayıp, ateşle karşılık veren hayvan hırsızlığına karışan zanlılarla çaşıtmaya girdi.

Jandarma ile girdikleri çatışma sonucu 'adam öldürmeye teşebbüs', 'nitelikli yağma' ve 'hırsızlık' suçlarından aranan ve bacağından yaralanan Y.K (46) ile M.G (37) kıskıvrak yakalanıp, göz altına alındı. Yaralı Y.K., 112 Acil Ambulansı ile Jandarma ekipleri nezaretinde Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma ile girdikleri çatışmada kullanılan 9 mm. çapında Browning ve Star marka olmak üzere 2 adet tabanca ile tabancalara ait 122) adet 9 mm. çapında dolu fişek, çatışmada kullanılan bu fişeklere ait 3 adet 9 mm. çapında boş kovan, hırsızlık olayında kullanılan ve üzerinde M040626 yabancı sahte plaka bulunan araç ile çalıntı küçükbaş hayvanlar ele geçirildi.

Operasyonda, çalınan 21 adet küçükbaş hayvanın, kulak küpeleri üzerinden yapılan araştırma sonucu Konya'nın Altınekin ilçesi, Yenice mahallesinde besicilik yapan H.Ş. adlı vatandaşa ait olduğu tesbit edilerek sahibine teslim edildi. Şüpheli M.G. çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp, cezaevine gönderilirken, Y.K. adlı yaralı zanlının ise tedavisi devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayvan Hırsızları, Jandarma ile Girdikleri Çatışmada Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement