Hayvan Kesim Yerlerinde Kurban Yoğunluğu - Malatya/erzurum/ - Son Dakika
Güncel

Hayvan Kesim Yerlerinde Kurban Yoğunluğu - Malatya/erzurum/

Malatya'da bazı vatandaşlar, kurbanlarını kestirmek için mezbaha gibi hizmet veren oto yıkamacıları tercih etti.

12.09.2016 15:17

Malatya'da bazı vatandaşlar, kurbanlarını kestirmek için mezbaha gibi hizmet veren oto yıkamacıları tercih etti.

Kent merkezinde araç temizliği yapılan iş yerlerinde bayram dolayısıyla kasaplar hizmet verirken, bazı vatandaşlar kurbanlıklarını bu iş yerlerindeki kestirmek için yoğunluk oluşturdu.

Kasap Rıdvan Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanını evlerine yakın yerlerde kestirmeyi tercih eden bazı vatandaşların oto yıkamacıları tercih ettiğini söyledi.

Sabah saatlerinden beri yaklaşık 30-40 kurban kestiğini, bu sayının ilerleyen saatlerde artacağını ifade eden Tunç, "Normalde oto yıkamacı olarak hizmet veren bu iş yerinde 5 arkadaşımla kesim yapıyoruz. 50 lira karşılığında küçükbaş kurbanlığı kesip, parçalayarak poşetler halinde vatandaşlara teslim ediyoruz." diye konuştu.

Oto yıkamacı Yakup Yıldırım ise her Kurban Bayramı'nda iş yerinde kurban kesimi yaptırdığını belirterek, çevredeki vatandaşların ilgi gösterdiğini kaydetti.

Bu arada Battalgazi Belediyesi ekipleri, ilçede bu şekilde kurban kesimi yapılan iş yerlerinde kasaplara önlük, vatandaşlara da kurban etlerini koymaları için poşet dağıttı.

Besiciler Erzurum'da çifte bayram yaşadı

Türkiye'nin en önemli hayvancılık merkezlerinden Erzurum'da besiciler, ellerindeki kurbanlıkların büyük çoğunluğunu satarak bayrama çifte sevinçle girdi

Besicilerden Güngör:

"Elimizdeki hayvanlar tükendi. Hemen hemen hepsini sattık. 30 tane büyükbaş hayvan getirmiştik. Şu an elimizde iki tane kaldı. Onu da birazdan satıp gidip keyfimize bakacağız. Kebap yiyerek kutlamasını yapacağız"

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği açısından Türkiye'de en önemli merkezlerden Erzurum'da ellerindeki kurbanlıkların büyük çoğunluğunu satan besiciler çifte bayram yaşıyor.

Besiciliğin yaygın yapıldığı kentte, yıl boyu büyük emeklerle besledikleri hayvanları Kurban Bayramı dolayısıyla Erzurum Canlı Hayvan Pazarı'nda satışa sunan besiciler, ellerindeki kurbanlıkların büyük bölümünü sattı.

Bayramın ilk günü sakinlik yaşanan hayvan pazarında besiciler, ellerinde kalan birkaç hayvanı da satmak için vatandaşlarla sıkı pazarlığa tutuştu.

Besicilerden Dilaver Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki Kurban Bayramı'nın kendileri açısından iyi geçtiğini ifade etti.

Güngör, "Yıllardır hayvan alım-satım işiyle ilgileniyoruz. Kurban bu yıl çok iyi geçti. Tam beklediğimiz gibiydi. Elimizdeki hayvanlar tükendi. Hemen hemen hepsini sattık. 30 tane büyükbaş hayvan getirmiştik. Şu an elimizde iki tane kaldı. Onu da birazdan satıp gidip keyfimize bakacağız. Kebap yiyerek kutlamasını yapacağız." diye konuştu.

"50 büyükbaş hayvandan 49'unu sattım"

Besicilerden Mustafa Yılmaz da pazara 50 büyükbaş hayvan getirdiğini aktardı.

Hayvanların adeta kapış kapış satıldığını ve elinde sadece bir tane büyükbaş hayvan kaldığını anlatan Yılmaz, "Hayvanları biraz ucuza sattık. Fazla kar etmedim ama çok şükür yine iyiydi. Yem biraz pahalı. O nedenle istediğimiz gibi bir kar sağlayamadık diyebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Hafiz Karaduman da 20 büyükbaş hayvanını pazarda satışa sunduğunu belirterek, elinde sadece 2 tane kaldığını, onu da satarak köyüne gideceğini dile getirdi.

Hayvan pazarında Kurban Bayramı'nın ilk günü olmasına rağmen satılmayı bekleyen fazla kurbanlığın kalmadığı gözlendi.

Hayvan Kesim Yerlerinde Kurban Yoğunluğu - Malatya/erzurum/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayvan Kesim Yerlerinde Kurban Yoğunluğu - Malatya/erzurum/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement