Hdk'nın Uludere Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Hdk'nın Uludere Ziyareti

Hdk\'nın Uludere Ziyareti

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyeleri, savaş uçaklarının bombalaması sonucu 35 kişinin öldüğü Uludere'de yaptıkları incelemeyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

29.08.2012 14:57

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyeleri, savaş uçaklarının bombalaması sonucu 35 kişinin öldüğü Uludere'de yaptıkları incelemeyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya BDP Milletvekili, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ertuğrul Kürkçü ile HDK Yürütme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Fatma Gök, Garo Paylan, Bircan Yorulmaz ve Kadir Akın katıldı.

Ertuğrul Kürkçü, "Uludere 'Roboski' köylüleri, gençlerinin öldürülmesinin sorumlularının hala açığa çıkarılmamış olmasından ötürü kırgın ve öfkelidir. Sınır ötesine yönelik bir hava bombardıman emrinin en yüksek komuta düzeyinden geleceği bilindiği halde hala Uludere Jandarma Alay Komutanı dışında hiçbir yetkilinin görevden alınmamış olamasını soruşturmanın üstünü örteceğinin bir işareti olarak görmektedir. Aile çocuklarının öldürüldükleri yere yapmak istedikleri ziyaretlerin askeri ve mülki yetkililerce engellenmesinden ötürü kırgın ve üzgündürler" dedi.

"SİYASİ VE GERÇEK DURUŞ SERGİLEDİLER "

Fatma Gök ise, "Gerçekten söylenecek çok şey var. Keşke bir çok insan gidebilse ve onların nasıl bunların mücadelesini yapmaya kararlı olduklarını görebilse..." diye konuştu.

OU - İstanbul/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdk'nın Uludere Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement