Hdp Genel Başkanı Tuncel Mersin'de - Son Dakika
Güncel

Hdp Genel Başkanı Tuncel Mersin'de

Hdp Genel Başkanı Tuncel Mersin\'de

Tuncel, Genel Başkan Yardımcısı Kürkçü ile Tarsus ilçesinde eylem yapan bir gruba destek verdi

16.11.2013 15:45

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Genel Başkanı Sabahat Tuncel ve Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü, Tarsus ilçesinde eylem yapan bir gruba destek verdi.

Tuncel ve Kürkçü, Tarsus ilçesi Yarenlik Alanı'nda, Gezi Parkı odaklı gelişmeler kapsamında haklarında başlatılan soruşturmanın sonlandırılması isteğiyle eylem yapan grubu ziyare etti. Kürkçü, grup üyelerine partilerinin kuruluş amacı hakkında bilgi verdi.

HDP'nin diğer partilerden ayrı bir yerinin olduğunu ifade eden Kürkçü, "Partimiz, esasen gezi isyanıyla, Kürt halkının özgürlük mücadelesini, Alevi halkının inanç mücadelesini bir araya getiren, birleştiren bir demokratik siyasal program üzerine kurulmuştur. Dolayısıyla biz gezinin yankısı olarak, Mersin ve Tarsus'ta ortaya çıkmış olan halk direnişinin bir parçasıyız" dedi.

Gezi Parkı odaklı gelişmeler kapsamında yapıldığı iddia edilen soruşturmalara biran önce son verilmesini isteyen Kürkçü, "Mücadeleyi sürdüren gençlere, emek mücadelesinin öncülerine, katılımcılara karşı yürütülmekte olan bu baskıcı tacizi şiddetle kınıyoruz. Biz bu baskılara taciz diyoruz. Çünkü kaynağını yasadan almayan hiçbir soruşturma aslında hukuki değildir ve idare eliyle yapılan bir tacizdir. Tacizcilik de suçtur ve yapılanları kınıyoruz" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Genel Başkanı Tuncel Mersin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement