Hedef 5 Yılda 5 Milyon Çocuk - Son Dakika
Güncel

Hedef 5 Yılda 5 Milyon Çocuk

Hedef 5 Yılda 5 Milyon Çocuk

E.C.A. – Serel Erdil Yaşaroğlu'nun çizgileri ile 5 yılda 5 milyon çocuğa ulaşmayı hedefliyor

01.02.2013 09:50

60 yılı geride bırakan Elginkan Topluluğu bünyesinde E.C.A. - SEREL markaları ile faaliyet gösteren Elmor A.Ş., E.C.A. – SEREL markaları için başlattığı yeni sosyal sorumluluk projesi "Benim Güvenli Banyom" ile 5 yılda 5 milyon çocuğa ulaşıp kalplerde de büyümeyi hedefliyor. Erdil Yaşaroğlu'nun çizgileri ile hayat bulan proje, 5-7 yaş grubundaki çocukları ve ebeveynlerini dikkatsizlik veya ihmaller sonucu banyolarda yaşanan kazalar ve yaralanmalara karşı uyarıp, bir farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Erdil Yaşaroğlu'nun da katılımı ile düzenlenen basın toplantısında tanıtılan Mert ve Maceracı Ayı karakterlerinin yer aldığı "Banyolar Şatosu" çizgi romanında çocukları benzersiz ve heyecan dolu bir macera bekliyor. Basın toplantısında söz alan Yaşaroğlu, proje için oluşturduğu Mert ve Maceracı Ayı karakterinin tanıtımını yaptı. Projeyi ilk duyduğu anda heyecanlandığını ve çocuklar için bir şeyler üretmekten büyük keyif aldığını söyleyen Yaşaroğlu, projenin önümüzdeki dönemlerde farklı mecralarda, farklı maceralar ile süreceğini sözlerine ekledi.

5 yılda 5 milyon çocuk Erdil Yaşaroğlu'nun çizgileri ile

banyolarda yaşanan kaza ve yaralanmalara karşı bilinçlenecek

Çocukların banyoda güvenli yaşam için uymaları gereken kuralları, özel olarak hazırlanan çizgi roman ile çocuklara iletip, kazalara karşı bilinç düzeylerinin arttırılması hedefleniyor. Sağlığın ve hijyenin ne kadar önemli olduğunu aktarmak, ihmal ve bilinçsizlik nedeni ile yaşanan sakatlıkları en aza indirmek amacı ile yola çıkılan projede, Erdil Yaşaroğlu tarafından yaratılan kahramanlar ile çocukların bilgi düzeylerinin arttırılması amaçlanıyor. Bu amaçla proje destekçisi İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yönlendirmeleri ile önce İstanbul'daki sonra da tüm Türkiye genelinde yüzlerce okula giderek çocukların banyo kazalarına karşı bilinçlendirilmesi planlanıyor. Okulların yanı sıra farklı mecralarda düzenlenecek aktiviteler ile de çocukları ve ebeveynlerin bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Neden "Benim Güvenli Banyom" Projesi ?

Dünya sağlık Örgütü ve UNICEF verilerine göre, dünyada gelişmiş ülkelerde her yıl bir milyona yakın çocuk banyoda yaşanan kazaların yol açtığı yaralanmalar sonucu hayatını kaybediyor.

T.C. Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre Türkiye'de ölüm sıralamasında kaza sonucu ölümler 4.sırada yer alıyor.

Son beş yılda 120 bin çocuk evlerinde yaşanan kazalar sonucu hastanelere müracaat etmiş ve 2 bini hayatını kaybetmiş.

Japonya'da 2012 yılında yapılan bir araştırmaya göre trafik kazalarında 4 bin 612 kişi ölürken banyo kazalarında ise her yıl 14 bin kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiş.

ABD'de de 2006 yılında 28 bin 257 çocuk çeşitli kazalarda hayatını kaybederken, bunlardan 2 bin tanesinin banyoda öldüğü açıklandı.

Banyoda hangi kazalar yaşanıyor ?

· Elektrikle çalışan aletlerin banyo suyuna teması ile ortaya çıkan elektrik çarpmaları

· Banyo prizlerinin ıslak elle teması sonucu elektrik çarpmaları

· Banyo içinde veya küvette kayma sonucu kafa ve gövdede yaşan kırıklar

· Küvette düşerek boğulmalar

· Yüksek ısıya maruz kalarak oluşan cilt yanıkları

· Banyoda bulunan çamaşır suyu, deterjan, şampuan ve benzeri sıvıların içilmesi

· Banyoda bulunan aseton, parfüm gibi ve çeşitli makyaj malzemeleri ve kozmetik ürünlerinin içilmesi veya yenmesi

· Klozete düşerek boğulmalar

· Çamaşır makinesinin içine girerek boğulmalar

· Likit ve tüp gazla çalışan şofbenlerde bakımsızlık nedeni ile oluşan sızıntılar ve zehirlenmeler

· Hijyen kurullarına uyulmayan banyolardan alınan mikrobik hastalıklar

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hedef 5 Yılda 5 Milyon Çocuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement