Heyelan Nedeniyle Yollarda 1 Metre Genişliğinde Yarıklar Oluştu - Son Dakika
Güncel

Heyelan Nedeniyle Yollarda 1 Metre Genişliğinde Yarıklar Oluştu

Heyelan Nedeniyle Yollarda 1 Metre Genişliğinde Yarıklar Oluştu

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde sağanak yağış nedeniyle meydana gelen heyelan sonucu Yaylalı Köyü'nün yolu ulaşıma kapandı.

28.01.2012 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde sağanak yağış nedeniyle meydana gelen heyelan sonucu Yaylalı Köyü'nün yolu ulaşıma kapandı. İkiye ayrılan yolda, 1 metre genişliğinde yarıklar oluştu, bir ev ise yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltıldı.

Alanya kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Yaylalı Köyü'nde son bir haftadır etkili olan sağanak yağış nedeniyle bugün saat 11.00 sıralarında heyelan meydana geldi. Köye ulaşımı sağlayan Karakoyak Mahallesi'ndeki yol heyelan sonucu ulaşıma kapandı. Bazı bölümleri çöken yolda 1 metre genişliğinde yarıklar oluştu. Köye ulaşım orman içindeki yoldan sağlanıyor.

Köyün içme ve sulama hatları heyelan nedeniyle zarar görürken, Nazlı Küçükemir'e ait evin istinat duvarı da çöktü. Yıkılma tehlikesine karşı da ev boşaltıldı. Zaman zaman toprak kaymalarının halen yaşandığı bölgede, enerji nakil hatlarının devrilmesi ihtimaline karşın TEDAŞ ekipleri bölgede önlem aldı.

İl Genel Meclisi üyesi MHP'li Mustafa Sünbül, Yaylalı Köyü'ne giderek incelemelerde bulundu. Köy Muhtarı Ahmet Uslu ve köy halkından olayla ilgili bilgiler alan Sünbül, yolun açılması için İl Özel İdare Müdürlüğü'nden yardım istedi. Köy Muhtarı Ahmet Uslu ise 4 gündür belirli aralıklarla toprak kayması olduğunu ve halen devam ettiğini söyledi. - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Heyelan Nedeniyle Yollarda 1 Metre Genişliğinde Yarıklar Oluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement