Hüda-Par: Saldırı Kürt Toplumunu Çatıştırma Gayesidir - Son Dakika
Güncel

Hüda-Par: Saldırı Kürt Toplumunu Çatıştırma Gayesidir

Hüda-Par: Saldırı Kürt Toplumunu Çatıştırma Gayesidir

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Hür Dava Partisi ilçe binasına önceki gece yapılan el yapımı patlayıcı ve molotoflu saldırı partililer tarafından kınandı.

20.09.2013 15:41  Güncelleme: 15:38

Hüda-Par'ın Silopi ilçe binasına önceki gece kimliği belirsiz kişiler tarafından el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli ile yapılan saldırı bugün Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılınç, İdil, Cizre ve Silopi ilçe başkanlarının yanısıra partililer ve partinin kurucu üyelerinden Salih Gök'ün katıldığı basın açıklamasında kınandı. Partinin kurucu üyelerinden Gök, ilçe binalarına düzenlenen saldırıyı lanetlemek ve kınamak için toplandıklarını belirterek, "Maalesef, aciz olanlar, kendilerine ve düşüncelerine güvenemeyenler, barış ve huzuru hazmedemeyenler bir kez daha huzurumuzu kaçırmak istemişlerdir. Silopi teşkilat binamıza yapılan saldırı, neye ve kime hizmet ettiği malum, derin odakların güdümünde yapıların, Kürtler arasında fitne ateşini tutuşturmaya, onları birbiri ile çatıştırmaya matuf bir girişimidir. Bu teşebbüsleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Benzeri girişimler yakın bir tarihte Cizre ve Şırnak'ta da olmuştu. Bu teşebbüsleri hayretle izliyoruz. Bu saldırılar için neyin ne olduğunu bilmeyen çocuk ve gençlerimizin kullanılarak ateşe sürülmesi ise acı ve üzüntü verici bir durumdur. Kürt toplumunu kamplara ayırıp çatıştırmak, bu topluma yapılan en büyük ihanettir"dedi.

Müslüman Kürt toplumunun fitne ve savaşa ihtiyacı olmadığını; barışa, huzura, İslam'a ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Gök, "Son zamanlar da partimizin Rojava olaylarında El Nusra'yı desteklediği iddiaları yalandır. Kimse bizi Rojava'daki savaşa dahil edemeyecek ve o fitne ortamını burada oluşturamayacaktır. Hüda-Par'ın oradaki savaşla hiçbir alakası olmamıştır, olmayacaktır. Bu saldırıları yapan odaklar, ısrarla bizi o savaşın içine çekmeye çalışmaktadır" dedi. - Silopişırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hüda-Par: Saldırı Kürt Toplumunu Çatıştırma Gayesidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement