Huveydi'ye 'Çıkış Yasağı' - Son Dakika
Güncel

Huveydi'ye 'Çıkış Yasağı'

Huveydi\'ye \'Çıkış Yasağı\'

Ülkenin tanınmış gazeteci ve yazarlarından Fehmi Huveydi, Mısır Hava Yolları uçağıyla Madrid'e gitmek üzere gittiği havaalanında büyük şok yaşadı.

24.05.2014 09:46  Güncelleme: 09:44

Ülkenin tanınmış gazeteci ve yazarlarından Fehmi Huveydi, Mısır Hava Yolları uçağıyla İspanya başkenti Madrid'e gitmek üzere geldiği havaalanında büyük şok yaşadı.

Huveydi, havalimanındaki resmi işlemlerini yaparken hakkında 'yurtdışına çıkma yasağı' getirildiğini öğrendi. Bu duruma çok şaşıran yazar, kendisine daha önce bu yönde bir tebligat veya bilgi verilmediğini söyledi.

Havalimanında bir süre bekleyen Huveydi, uçağa binmesine izin verilmeyince evine geri dönmek zorunda kaldı.

Askeri darbeyi gerçekleştiren yönetime ve özelliklede cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan darbenin mimarı Sisi'ye karşı sert eleştirileriyle tanınan Fehmi Huveydi, Mısır'ın en çok okunan yazarlarının başında geliyor.

Günlük Al-Ahram gazetesinde ve bunun yanı sıra yedi Arap yayınında yazan Huveydi, geçtiğimiz yirmi yılda "modern İslami ülkeler" üzerine uzmanlaşarak siyasi araştırmacı kimliğiyle öne çıktı.

Kahire Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan yazar, 1960'ların sonundan itibaren Al-Ahram gazetesinde çalışmaya başladı.

Basına baskılar artıyor

Mısır'da düzenlen askeri darbeden en çok etkilenen kurumların başında basın var. Darbenin ardından çok sayıda yazar ve gazeteci gözaltına alındı ve işlerini yapmaları engellendi.

Al Jazeera çalışanları Muhammed Fehmi, Bahir Muhammed ve Peter Greste, darbe rejimi tarafından  'terör örgütü' ilan edilen Müslüman Kardeşler ile ilişkileri olduğu ve 'yalan haber yaydıkları' gerekçesiyle 29 Aralık'tan bu yana gözaltında.

2013'ün Ağustos ayından bu yana gözaltında olan Al Jazeera Arapça çalışanı Abdullah Şami ise yapılan haksızlıklara karşı Ocak ayından bu yana açlık grevinde.

Kahire'deki gösterilere katılmak suçuyla yargılanan bir diğer Al Jazeera çalışanı Muhammed Bedir, mahkeme sonucunda aklanmış ve serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Huveydi'ye 'Çıkış Yasağı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement