Huzurevi Sakinleri Basmacıoğlu Otelde - Son Dakika
Güncel

Huzurevi Sakinleri Basmacıoğlu Otelde

Huzurevi Sakinleri Basmacıoğlu Otelde

Huzurevi sakinleri 'Yaşlılara Saygı Haftası' etkinlikleri kapsamında geleneksel hale gelen Basmacıoğlu Otelde yemekte buluştu.

20.03.2012 13:37

Huzurevi sakinleri Basmacıoğlu otelde yemekte buluştu.

Basmacıoğlu Oteldeki yemeğe Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Huzurevi Vakfı Başkanı Atilla Süldür, İl Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Melek Gök, Huzurevi Müdürü İhsan Eren, vakıf yöneticileri ve huzurevi sakinleri katıldı.

Yemek öncesinde günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Huzurevi sakinleri adına konuşan Yaşar Savlu teyze düzenlenen yemek nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti.

Yaşar teyze konuşmasında; "Bu ortamda gördüm ki, yaşlılarımız senede bir gün değil, siz büyüklerimiz bizleri her zaman unutmuyorsunuz, bizim için çalışıyorsunuz. Allah bu çalışmalarınızda kolaylıklar versin, hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Geleneksel hale gelen yemek nedeniyle otel yönetimine teşekkür eden Huzurevi Vakfı Başkanı Atilla Süldür; "Sayın Valim biz huzurevi olarak ortalama 80 kişiye bakıyoruz. Bunların içinde 24 tanesi zihinsel özürlü grubunda, onlar için yeni bina inşaatına Allahın izniyle yakın zaman da başlayacağız. Tahmin ederim Nisan ayı içerisinde hep beraber temel atıp tamamlamayı düşünüyoruz" dedi.

Yaşlılar haftasının kutsal bir hafta olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; "Sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum, iyi ki varsınız. Sizler için sadece bir hafta değil, her zaman için ne yapsak azdır.

Bize de Allah ömür verirse tabi, bizde yaşlı olacağız, ömür vermezse belki de yaşlıda olamayacağız. Onun için sizlere ne mutlu, Allah sizlere ömür vermiş ve bu günlere gelmişsiniz. Ben yaşlılarımıza çok güzel bir yaşantı, mutluluk ve güzellikler diliyorum" dedi.

Milletvekili Bilgiç; "Ataerkil aile düzenimizi unutmayalım"

Millet olarak, evlat olarak yaşlıların hatırlanmasının bir hafta içerisine sığdırılamayacağını ifade eden Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç; "Allah sizleri başımızdan eksik etmesin… Vakıf başkanımız ihtiyaç sahipleri için yeni bina yapıldığını söyledi, Millet olarak, devlet olarak, toplum olarak bunlar bizim değerlerimiz, bunları yapmak ihtiyaç sahibine, kimsesize sahip çıkmak son derece önemli. Ancak sadece bunu burada kutlamak yeterli değil, bunu buradan bir çağrı olarak yapmak istiyorum; bu haftayı herkesin evde de kutlaması gerektiğine inanıyorum.

Pek çok değerlerimiz bize bugüne kadar unutturulmaya çalışıldı, en önemli unutturulmak istenen bizim milletimize has ataerkil aile düzemimiz oldu. Herkesin anasına, babasına, dedesine, nenesine, sahip çıkmasını temenni ediyorum. İnşallah böyle etkinlikler unutmaya yüz tuttuğumuz bazı hasretlerimizin hatırlanmasına vesile olur. Saygıyla hepinizin ellerinden öpüyor, sağlık ve huzur diliyorum" dedi.

Vali Oğuz; "Isparta huzurevi konusunda Türkiye'ye örnek bir vilayet"

Huzurevi sakinleriyle beraber olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade den Vali Memduh Oğuz; "Isparta huzurevi konusunda Türkiye'ye örnek bir vilayet, çünkü hayırseverleler bir hizmet başlatmışlar ve kapıyı herkese açmışlar. Isparta huzurevinin özelliği karma olması, kapının herkese açık olması, ihtiyaç sahibi bir vatandaş kapıyı çaldığında hayır sen bizim branşımızda değilsin git denmiyor. Bu sebeple zihinsel engelliler de dahil olmak üzere kapıyı herkese açmışlar ve bu iki grup birbirini rahatsız etmeden çok güzel sevk ve idare ediliyor.

Şimdi zihinsel engellilerle ilgili ayrı bir yer yapmak için hayırlı bir hizmet başlamak üzere, bizde bunu destekliyoruz. Sadece sözle desteklemek yerine orada bizde zihinsel engellilerle, özürlülerle ilgili bir uygulama okulu ve iş atölyesi yapıyoruz. Hem devletimizin imkanlarıyla, hem de hayırseverlerimizin katkılarıyla bunu yapıyoruz. Sizin yaptıklarınızla, bizim yaptıklarımızla inşallah orası bir kompleks gibi olacak. Buraya herkesin katkısı var, 'varını veren utanmamış' sözünde olduğu gibi belediyenin, hayırseverlerin, vakfın katkısı var.

Vali Oğuz; "Isparta'da kimse ben açım diyemez"

Isparta sosyal hizmetler konusunda örnek bir il, Türkiye'nin en kaliteli çocuk evleri bizim vilayetimizde. Maksimum 6 kişi en kaliteli bir dairede, her ailede bulunması gereken ne varsa en kalitelisini koymak kaydıyla çocuklarımızı oturtuyoruz. Çok şükür herkese bu hizmeti veriyoruz. Bu vesileyle bir kere daha söylemek ihtiyacını hissediyorum; Isparta'da kimse ben açım diyemez… Böyle bir şey varsa vali olarak cep telefonumuzu herkese verdik, bana telefon ettiğiniz zaman hiç olmazsa yiyeceğiniz anında evinize gelir.

Isparta; halkı ile birlikte, yerel yöneticileri, siyasetçileri ve işadamları ile birlikte bir bütün halinde sosyal hizmetlerde dayanışma örneği göstermektedir. Bu akşamki yemekte buna örnek bir hizmet, sizler adına işletmecimize teşekkür ediyorum, sizlere de sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum" dedi.

Program; huzurevi sakinlerinin okuduğu şiir ve akşam yemeğiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Huzurevi Sakinleri Basmacıoğlu Otelde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement