Hz. Muhammed'e Hakaret İçeren Film ve Karikatüre Tepkiler - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hz. Muhammed'e Hakaret İçeren Film ve Karikatüre Tepkiler

Hz. Muhammed\'e Hakaret İçeren Film ve Karikatüre Tepkiler
22.09.2012 22:58

Lübnan'daki Hizbullah, ülkenin güneyindeki Bint Cübeyl'de Hz.

Lübnan'daki Hizbullah, ülkenin güneyindeki Bint Cübeyl'de Hz. Muhammed'e hakaret içeren film ve karikatüre karşı gösteri düzenledi.

Film ve karikatürü protesto etmek için Bint Cübeyl'de toplanan binlerce Hizbullah taraftarına Hristiyanlar da destek verdi.

ABD ve İsrail karşıtı sloganlar atan göstericiler Hz. Muhammed'e bağlılıklarını ifade eden pankartalar taşıdı.

Gösteride konuşan milletvekili Ali Bizri, Emel hareketinin hazırladığı bildiriyi okudu.

Bizri, gösteriye Hristiyanlar ve Müslümanlar olarak birlikte geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Filmle ilgili yaptıkları hakaret hiç beklemedikleri şekilde Lübnan'daki Müslüman ve Hristiyanları tek safta birleştirdi. Lübnanlılar tek ulus, tek din olarak bütünleşti. İnsanları olumsuz etkileyen ve fikir özgürlüğünün arkasına sığınan bu hakaretler kesinlikle kabul edilemez."

Hizbullah adına konuşan Nevaf El Musavi ise Bint Cübeyl'deki protesto gösterisinin farklı bir boyutu olduğunu belirterek, "Biz burada Peygamberimizi yüceltmek için bir araya geldik. Bu bölge çok önemli bir bölge. Daha önce burada ABD füzelerine karşı mücadele ettik. Şimdi yine ABD yönetimi tarafından yapılan sistematik saldırıyı kınamak için bir aradayız" dedi.

Konuşmaların ardından göstericiler olaysız dağıldı.

Muhabir: Eyüp Coşkun/ Mehmet Emin Üzümcü

Yayıncı: Tarkan Demir - BEYRUT

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hz. Muhammed'e Hakaret İçeren Film ve Karikatüre Tepkiler - Son Dakika


Advertisement