İbb'den Çad'a 20 Otobüs - Son Dakika
Güncel

İbb'den Çad'a 20 Otobüs

İbb\'den Çad\'a 20 Otobüs

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çad'ın N'Djamena (Encemine) Belediyesine 20 adet otobüs ve yedek parçalarını gönderecek.

11.02.2015 17:44

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çad'ın N'Djamena (Encemine) Belediyesine 20 adet otobüs ve yedek parçalarını gönderecek. TİKA da otobüslerin bakım ve kullanımı içim teknik eğitim desteği verecek.

İBB Meclisi Şubat ayı toplantılarında, Çad'ın başkenti Encemine şehrine İETT tarafından yenilenen Ikarus marka solo otobüsler ile bu araçların yedek parçalarının hibe edilmesine karar verildi. Araçları Çad'a İBB ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı Ajansı (TİKA) arasında imzalanan protokol gereği TİKA ulaştıracak. Öte yandan TİKA otobüslerin bakım ve kullanımı içim teknik eğitim desteği de sağlayacak.

BİZİM İÇİN ANLAM İFADE ETMEYEN ONLAR İÇİN ANLAMLI OLABİLİR

Konunun görüşüldüğü oturumda söz alan CHP'li Meclis üyesi Hakkı Sağlam araçların durumunu sorarak "Eğer biz ülkemizde kullanmayacak düzeyde, atıl durumda olan, İstanbul halkına layık görmediğimiz araçları bu ülkelere gönderiyorsak bu ülkemiz adına da insani olarak da uygun değil" dedi. Ak Parti Grup Sözcüsü Ömer Lütfi Arı, Afrika ülkelerine yaptığı ziyaretlerde gördüklerini anlatarak Sağlam'a şöyle yanıt verdi: "Eğer mobiletleri, 'matatu' denilen toplu taşıma araçlarını görseydiniz bizim kullanmadığımız araçların o şehrin halkı için ne kadar anlamlı olduğunu görürdünüz. Bize oradan bir talep var. Bu araçlar bir anlam ifade ediyor olmalı ki talepte bulunmuşlar. Bizim için anlam ifade etmeyen ama onlar için anlam ifade edecek araçları vermenin hakaret gibi algılanması uygun değil. Bu takdirle karşılanacak bir davranıştır" diye konuştu. Karar oybirliği ile kabul edildi.

İSTANBUL İLE N'DJAMENA KARDEŞ ŞEHİR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Aralık ayında kendisini ziyaret eden Çad Başbakanı Kalzeube Payimi Deubet ile görüşmüş ve İstanbul ile Çad'ın Encemine şehri arasındaki "Kardeş Şehir" protokolü imzalanmıştı. Kadir Topbaş, dost ve kardeş ülke Çad ile her alanda bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmaktan memnuniyet duyacaklarını açıklamıştı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement