CHP: Atv'ye Para Aktaran Şirketleri İBB'den İş Aldı mı? - Son Dakika
Güncel

CHP: Atv'ye Para Aktaran Şirketleri İBB'den İş Aldı mı?

CHP: Atv\'ye Para Aktaran Şirketleri İBB\'den İş Aldı mı?

İBB Meclisi'nin CHP'li üyeleri, atv için oluşturulduğu iddia edilen para havuzana para aktaran işadamlarının belediyeden iş alıp almadığını sordu.

15.02.2014 14:55  Güncelleme: 16:43

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2014 yılı Şubat ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Dr. Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar'ın imzaları ile Meclis Başkanlığına sunulan ve İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın cevaplandırılması isteği ile verilen yazılı soru önergesinde şunlara yer verildi:

Bilindiği üzere yakın zamanda basında bir basın yayın grubunun satışı için havuz kurulduğu ve bu havuza bazı işadamlarından istem dışı kaynak aktarılması talep edildiği yer almıştır.

Yine aynı haberler içinde bu şekilde uzun yıllardır kaynak aktarıldığı ifade edilmiştir. Bu kapsamda haberlerde adı geçen Cengiz İnşaat, Limak İnşaat, Kolin İnşaat, Kalyon İnşaat, IC İçtaş İnşaat, Özaltın İnşaat, Makyol İnşaat firmaları tarafından 01.04.2009 tarihinden bu yana;

SORULAR

-İBB den alınan iş ve ihale var mıdır? Varsa türü, yeri, tarihi ve ihale miktarı nedir? Her bir ihalede herhangi bir iş artışı var mıdır? Varsa gerekçesi, oranı ve miktarı nedir?

- İETT Genel Müdürlüğü'nden alınan iş ve ihale var mıdır? Varsa türü, yeri, tarihi ve ihale miktarı nedir? Her bir ihalede herhangi bir iş artışı var mıdır? Varsa gerekçesi, oranı ve miktarı nedir?

- İSKİ Genel Müdürlüğü'nden alınan iş ve ihale var mıdır? Varsa türü, yeri, tarihi ve ihale miktarı nedir? Her bir ihalede herhangi bir iş artışı var mıdır? Varsa gerekçesi, oranı ve miktarı nedir?

-İBB İştiraklerinden alınan iş ve ihale var mıdır? Varsa türü, yeri, tarihi ve ihale miktarı nedir? Her bir ihalede herhangi bir iş artışı var mıdır? Varsa gerekçesi, oranı ve miktarı nedir?"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP: Atv'ye Para Aktaran Şirketleri İBB'den İş Aldı mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement