'İBB Sahillerde Hoyratça Uygulamalar Yapıyor' - Son Dakika
Güncel

'İBB Sahillerde Hoyratça Uygulamalar Yapıyor'

\'İBB Sahillerde Hoyratça Uygulamalar Yapıyor\'

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sahiller ile ilgili uygulamalarını meclis gündemine taşıdı.

09.06.2012 12:48

Kentin bir çok bölgesinde olduğu gibi, Anadolu yakasının sahillerinde de büyük bir hoyratlıkla tatbikatlar yapılmakta olduğunu söyleyen Öğüt, ilçe belediyelerinin itirazlarının dikkate alınmadığına dikkat çekti.

CHP'li Öğüt, "Örneğin, bugün Göztepe'de hiçbir ihtarda bulunmadan 22 yıllık bir balıkçı kooperatifini 150 zabıtayla yıkmıştır, hoyratça yıkmıştır. Ayrıca, Maltepe sahilinde, yine bütün Maltepelilerin itirazına, belediyenin itirazına rağmen, ÇED raporlarına rağmen, imar kararlarına rağmen bir dolgu alanı yapmaktadır" diye konuştu.

Öğüt, dolgu alanlarının özellikle sahil kenarlarında büyük bir yıkıma yol açtığının da altını çizdi.

"ADLİYE BİNALARININ MERKEZİLEŞTİRİLMESİ BÜYÜK SORUN"

İstanbul'da adliye binalarının merkezileştirilmesi de Öğüt'ün gündemindeydi. Adliyelerin üç büyük bölgede birleştirildiğini belirten Öğüt, sözlerini şu şekilde sürdürdü.

"Bu ay itibarıyla Anadolu Yakası'nın da birleştiği nokta Kartal Adliyesi olacak. Kartal Adliyesi yer olarak belki o bölge için uygun ama bütün Anadolu Yakası için örneğin Kadıköy için, Beykoz için, Üsküdar için, Şile için son derece uygun olmayan bir alan. Kadıköy'de adliye için ayrılmış bir alan vardı, Hasanpaşa'da, salı pazarının yerinde. Maalesef burası adliye yapılmayarak adliye Kartal'a taşındı. Buraya da bir imam hatip lisesi yapılması düşünülüyormuş. Özellikle bu bölgeye toplanan adliyenin daha küçük bölgeler hâline getirilmesi konusunda Hükûmetinizin girişim yapmasını istiyoruz çünkü vatandaşlarımız ve çalışanlar için çok büyük zorlukları olacak, Kartal'a taşınmanın çok büyük sıkıntılar olacak"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İBB Sahillerde Hoyratça Uygulamalar Yapıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement