İç Mekan Tasarım Stüdyosu IV - Son Dakika
Güncel

İç Mekan Tasarım Stüdyosu IV

İç Mekan Tasarım Stüdyosu IV

DAÜ İç Mimarlık Bölümü'nde İç Mekan Tasarım Stüdyosu IV kapsamında inceleme gezisi ve seminer gerçekleştirildi.

23.03.2012 11:49

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İç Mimarlık Bölümü'nde üçüncü sınıfların ikinci dönem tasarım stüdyosu olan İç Mekan Tasarım Stüdyosu IV kapsamında her dönem Kuzey Kıbrıs'taki tarihi binaların potansiyeline dikkat çekmek ve bu konuda duyarlı iç mimarlar yetiştirmek amacıyla tarihi bir binada yenileme-yeniden işlevlendirme konusu ele alınmaktadır.

2011-2012 Bahar Dönemi'nde, İTÜ İç Mimarlık Bölümü ile işbirliği çerçevesinde paralel stüdyo biçiminde yürütülecek bu derste, İTÜ İç Mimarlık Bölümü üçüncü sınıf ikinci dönem öğrencileri ve sorumlu öğretim üyeleri Dr. Abdullah Erençin ile Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Sağlar Onay, Auburn Üniversitesi'nden misafir öğretim üyesi Prof. Dr. Tarık Örgen ve İTÜ'ye getirdiği Amerikalı misafir öğrencilerin Kıbrıs'a gelmesiyle geçtiğimiz günlerde saha çalışmaları ve bir dizi seminerle zenginleştirilmiş atölye çalışması gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Özlem Olgaç Türker ve Yrd. Doç. Dr. Kağan Günce tarafından yürütülen bu ders kapsamında öğrenciler incelenen tarihi binalardan birine yeniden işlev vermek amacıyla araştırma ve tasarım çalışmalarına başladılar. DAÜ İç Mekan Tasarım Stüdyosu IV dersinde birinci seçenek Gazimağusa Suriçi'nde yer alan İngiliz Dönemi'nden kalan tarihi Depo Binaları; ikinci seçenek ise yine İngiliz Dönemi'nden kalan ve Gazimağusa'da Sur duvarlarının yanı başında konumlanmış Tamirhane Binasıdır. CMC Madeni aktifken, maden ve Gazimağusa Uluslararası Limanı arasında taşımacılık yapan tarihi trenin bakım onarımı için kullanılan Tamirhane Binası, bir süredir işlevsizken bugün gelişim sürecinde olan İTÜ Kuzey Kıbrıs yerleşkesinin sınırlarında bulunmaktadır.

Bu dönem yeniden işlevlendirilecek binalar için tasarlanacak proje konusu, öğrencilerin seçtikleri bir müzik türünün yapıldığı bir eğlence mekanı ve onun servis mekanları çerçevesinde şekillenecek. Her öğrencinin bu müzik türüne göre kendi senaryosunu geliştirmesi ve yaratacakları kurumsal kimlik çerçevesinde bir kavramla yola çıkmaları beklenmekte. Bu nedenle geçtiğimiz hafta, Girne'de yer alan Tango-to-Buddha Restoran ve Bar'a teknik inceleme gezisi yapılarak öğrencilerin, bu tür mekanlardaki işlevsel gereksinimleri yerinde inceleyerek teknik bilgiler almalarına olanak sağlandı. Ayrıca bu mekanın kurumsal kimlik oluşturma sürecinde birçok profesyonelle birlikte çalışmış ve halen birçok eğlence mekanına danışmanlık yapan Ahmet Esenyel tarafından öğrencilere bu tür mekanlarda iç mimardan beklentiler konusunda kapsamlı bir seminer verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İç Mekan Tasarım Stüdyosu IV - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement