İçişleri Bakanı Güler: Bütün Gayretimiz Diğer Firarinin Yakalanması Yönünde - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Güler: Bütün Gayretimiz Diğer Firarinin Yakalanması Yönünde

İçişleri Bakanı Güler: Bütün Gayretimiz Diğer Firarinin Yakalanması Yönünde

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Bingöl M Tipi Cezaevi'nden firar eden 18 PKK'lının 17'sinin Bilgöl'ün 15 km Kuzeyindeki Ortaçanak bölgesinde yakalandığını belirterek, şu andaki bütün gayretlerinin diğer firarinin de yakalanması yönünde olduğunu...

26.09.2013 11:25

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Bingöl M Tipi Cezaevi'nden firar eden 18 PKK'lının 17'sinin Bilgöl'ün 15 km Kuzeyindeki Ortaçanak bölgesinde yakalandığını belirterek, şu andaki bütün gayretlerinin diğer firarinin de yakalanması yönünde olduğunu ifade etti İçişleri Bakanı Muammer Güler, Bingöl M Tipi Cezaevi'nden firar eden 18 PKK'lının 17'sinin Bilgöl'ün 15 km Kuzeyindeki Ortaçanak bölgesinde yakalandığını belirterek, şu andaki bütün gayretlerinin diğer firarinin de yakalanması yönünde olduğunu ifade etti.

Güler, Ankara Rixos Otel'de gazetecilerin 18 PKK'lının firarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Firarın ardından, tüm yetkili kurumların arama- tarama çalışmalarını çok yoğun şekilde gece boyu sürdürdüğünü belirten Güler, "Firarilerin bulunduğu yerlerle ilgili tespitler yapıldı ve bu bölgelere gece Jandarma Özel Harekat Taburları indirildi. Bilgöl'ün 15 km Kuzeyinde Ortaçanak bölgesinde şu anda 17 terörist ele geçirildi. Bir kişiyle ilgili çalışmalar da yürütülüyor" dedi.

Firarilerin, 24 saatlik bir süre içinde yakalanmalarını başarılı bir operasyon olarak değerlendirdiğini ifade eden Güler, "Jandarmamızı ve istihbarat birimlerimizi yürekten kutluyorum. Elbette böylesine olayların bir daha yaşanmaması için yapılacak tespitlere göre alınacak yeni tedbirler de olabilir. Şu andaki bütün gayretimiz diğer firarinin de yakalanması" dedi.

Güler, 2008 yılında bombalı eylem saldırı gerçekleştiren Ozan Akkaya'nın da kaçan isimler arasında olduğunun belirtilerek, yakalanıp yakalanmadığının sorulması üzerine, şu anda tam tespit yapamadıklarını ama isim ayırt etmeksizin kaçan bütün teröristlerin yakalanmasının amaçlandığını belirtti. Güler, henüz yakalanamayan firarinin de hükümlü olduğu yönünde ön bilgileri olduğunu söyledi.

-"HANGİ TİP CEZAEVİNE KONULACAKLARI KONUSU AYRICA DEĞERLENDİRECEK"-

Firarilerin yakalandıkları bölgeye nasıl ulaştıkları konusunun da değerlendirildiğini ifade eden Güler, "Nerede elbise değişikliği yapıldı, nerede araçlar değiştirildi, içerden, dışarıdan buna kim destek oldu Mutlaka bunun birtakım desteklerle, işbirlikleriyle yapılmış olması ihtimali vardır. Çünkü iki yıl boyunca hangi aletlerle, o kadar toprak nereye götürüldü gibi bir takım soruşturmalar var. Adalet Bakanlığımız cezaevi içindeki tedbirler yönünü araştıracak çünkü cezaevinin içinde infaz koruma memurları var, iç güvenliğini, inzibatını Adalet Bakanlığı sağlıyor. Dış koruması Jandarma Genel Komutanlığı'nda. Biz de o yönde müfettişlerimizle olayı araştırıyoruz" diye konuştu.

Güler, firarilerin sorgulandıktan sonra tekrar aynı cezaevine mi konulacaklarının sorulması üzerine de, "O konuyu Adalet Bakanlığımız değerlendirecek. Cezaevinin şartları, hangi tip cezaevine konulacağı konusu ayrıca değerlendirecek. Elbette ki bu olayla ilgili araştırma sonucunda ihtimali tespit edilenlerle ilgili soruşturmalar ve akabinde bununla ilgili müeyyideler tabi ki hayata geçirilecek" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Güler: Bütün Gayretimiz Diğer Firarinin Yakalanması Yönünde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement