İhsanoğlu'dan Guyana'ya Kosova Teşekkürü - Son Dakika
Güncel

İhsanoğlu'dan Guyana'ya Kosova Teşekkürü

İhsanoğlu\'dan Guyana\'ya Kosova Teşekkürü

Güney Amerika'daki üye ülkelere düzenlediği ziyaret kapsamında Guyana'da bulunan İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu."Guyana'nın kısa bir süre önce Kosova'yı tanıma kararından memnuniyet duyduk."

30.05.2013 11:58

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Guyana'nın Kosova'yı tanıma kararından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, ülkenin bu tutumunu Surinam'a da örnek gösterdi ve onları da bir İİT üyesi olarak Kosova'yı tanımaya davet etti.

Güney Amerika'daki teşkilat üyesi ülkelerden Guyana'ya iki günlük ziyaret için gelen İhsanoğlu, Georgetown'da, ülkenin üst düzey yetkilileriyle görüştü.

İhsanoğlu, Guyana Cumhurbaşkanı Donald Ramotar ile görüşmesinde, İİT'le işbirliğinin artırılmasının Guyana'nın sosyoekonomik kalkınmasına büyük katkı yapacağını ifade etti. Guyana'nın İİT üyesi olup da İslam Kalkınma Bankası (İKB) üyeliği bulunmayan tek ülke olduğuna dikkati çeken İhsanoğlu, alt yapı projelerine destek sağlamak için Guyana'yı İKB'ye üye olmaya çağırdı.

Ekmeleddin İhsanoğlu, teşkilat olarak, Guyana'da farklı ırk, kültür ve dini grupların bir araya gelerek, barış ve uyum temelinde bir ulus oluşturma sürecini takdirle karşıladıklarını söyledi.

Genel Sekreter İhsanoğlu'nu çok sıcak şekilde karşılayan Ramotar da işbirliğini geliştirmek için gerekli adımları atmaya kararlı olduklarını, İİT teşkilat tüzüğünün de onaylanması için meclise sevk edildiğini belirtti.

Kosova için özel teşekkür

İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu, hem Cumhurbaşkanı Donald Ramotar hem de Başbakan Samuel Hinds ile yaptığı görüşmelerde, Guyana'nın kısa bir süre önce Kosova'yı tanıma kararından duydukları memnuniyeti dile getirdi. İhsanoğlu, "Ülkenizin bu tutumunu Surinam'da da örnek olarak dile getirdim ve onları da diğer bir İİT üyesi olarak Kosova'yı tanımaya davet ettim" dedi.

Cumhurbaşkanı Donald Ramotar, kabulün ardınan düzenlenen törende yaptığı konuşmada da İhsanoğlu'nun teşkilattaki reform çalışmalarından övgüyle bahsetti. Cumhurbaşkanı Ramotar, İhsanoğlu'na bu doğrultuda Guyana devleti adına "takdir beraatı" sundu.

Öte yandan, Genel Sekreter İhsanoğlu, Guyana Başbakanı Samuel Hinds ve Dışişleri Bakanı Carolyn Rodrigues Birkett'le de görüştü. Görüşmelerde, işbirliğinin geliştirilmesi için takip edilecek aşamalar hususunda fikir alışverişinde bulunuldu.

"Filistin konusu bizim turnusol kağıdımızdır"

İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Guyana liderlerine, Filistin'in haklı davasına verdikleri destek dolayısıyla da teşekkür etti.

Başbakan Samuel Hinds'in, Filistin konusunda duruşlarının net olduğu yönünde sarfettiği cümleler üzerine İhsanoğlu, "Filistin konusunda dünya devletlerinin duruşu bizim açımızdan turnusol kağıdı hükmü taşıyor" dedi. İhsanoğlu, Guyana'nın da bu husustaki ilkeli duruşunu takdirle karşıladıklarını belirtti.

İhsanoğlu ayrıca, Dışişleri Bakanı Carolyn Rodrigues Birkett'in davetlisi olarak, Guyanalı bazı bakan, milletvekilleri ve işadamlarının da yer aldığı yemekli toplantıya katıldı. - Georgetown

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İhsanoğlu'dan Guyana'ya Kosova Teşekkürü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement