İhsanoğlu Kosova Meclisinde Konuştu 'Kosova, BM ve İit Üyesi Olacak - Son Dakika
Güncel

İhsanoğlu Kosova Meclisinde Konuştu 'Kosova, BM ve İit Üyesi Olacak

İhsanoğlu Kosova Meclisinde Konuştu \'Kosova, BM ve İit Üyesi Olacak

Kosova Meclisi'nde konuşan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyacak olan İİT'ye üye ülke sayısının artacağını belirtti.

03.05.2013 14:31

Kosova Meclisi'nde konuşan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyacak olan İİT'ye üye ülke sayısının artacağını belirtti.

Ekmeleddin İhsanoğlu Kosova temasları çerçevesinde Meclis Başkanı Yakup Krasniçi ile bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından Kosova Meclisi'nde konuşan İhsanoğlu, Kosova'nın Müslüman bir devlet olarak güçlenmesi için gayret göstereceklerine vurgu yaptı. 'İİT'nin 31 ülkesi Kosova'yı tanıdı. Tanıma sayısı artacak, dolayısıyla Kosova BM ve İİT üyesi olacak diyen İhsanoğlu, Kosova hakkında yeterli bilgi sahibi olmayan İİT ülkelerinin başlangıçta Kosova'yı tanımakta tereddüt ettiklerini, daha sonra, Müslüman bir devlet olan Kosova'yı tanıyacaklarını söyledi.

'KOSOVALILAR, AVRUPA AİLESİNİN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR

'Kosovalılar, Avrupa ailesinin ayrılmaz bir parçasıdır. Avrupa, ev sahibi değil, bu ülkedeki Müslümanların evi olacaktırö diyen İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Kosova milletvekillerine yaptığı konuşmada, İİT'nin Kosova'nın yanında olmayı sürdüreceğini kaydetti. Meclisteki konuşmasından sonra İhsanoğlu, Kosova Hükümeti'ndeki Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile bir araya geldi. Görüşmede Türkiye Büyükelçisi Songül Ozan'da hazır bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu Prişine'deki temaslarını tamamladıktan sonra, Kosova ziyaretinin ikinci gününde Prizren'i ziyaret edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İhsanoğlu Kosova Meclisinde Konuştu 'Kosova, BM ve İit Üyesi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement