Ikby Başkanı Mesut Barzani Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ikby Başkanı Mesut Barzani Açıklaması

Ikby Başkanı Mesut Barzani Açıklaması

"Kobani direnişinde ve savaşında, Peşmergenin rolü çok önemlidir.

12.11.2014 12:44

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Kobani (Ayn el Arap) direnişinde ve savaşında Peşmergenin rolünün çok önemli olduğunu belirterek, "Bu, bütün Kürdistan için gurur duyulacak bir şeydir" dedi.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Barzani, Diyala'nın Hanekin ilçesindeki Peşmergeleri ziyaretinde yaptığı konuşmada, özgürlük değerlerini ve birlikte yaşam kültürünü korudukları için dost devletlerin yardımlarına koştuğunu dile getirdi.

'Şovenistler ve Kürt düşmanlarının', IŞİD'i bir kurtarıcı olarak gördüklerini belirten Barzani, "Bu örgütle Kürdistan bölgelerini işgal edebileceklerini zannettiler. 2003'ten önceki duruma dönebileceklerini düşündüler. Bir diğer amaçları da Kürdistan'ın ilerleyişini ve kalkınmasını durdurmaktı. Çünkü düşman, Kürdistan'da gerçekleşen ilerlemenin ve kalkınmanın bir sınırının olması gerektiğine inanıyordu. Halkımızın davasını zayıflatmayı hedefliyorlardı. Ancak kahraman Peşmergenin direnişiyle dengeler, Kürdistan halkının lehine döndü. Bu direniş, Peşmergenin dünya çapında prestij kazanmasını beraberinde getirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Kürt halkının, Suriye'nin Kobani ilçesinden, Irak'ın Diyala bölgesine kadar IŞİD'le savaştığına işaret eden Barzani, "Kobani direnişinde ve savaşında, Peşmergenin rolü çok önemlidir. Bu, bütün Kürdistan için gurur duyulacak bir şeydir" ifadesini kullandı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby Başkanı Mesut Barzani Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement