Ikby'de Seçime Doğru - Son Dakika
Güncel

Ikby'de Seçime Doğru

Ikby\'de Seçime Doğru

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde 21 Eylül'de yapılacak parlamento seçimlerinin hazırlıkları tamamlandı

17.09.2013 18:21

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY), 21 Eylül'de yapılacak parlamento seçim hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Serbest Mustafa, seçimlerde görev alacak yerli ve yabancı ülke gözetmenlerini bilgilendirdiği toplantıda, oy verme işleminin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için yürütülen hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı çalışanları, güvenlik güçleri, hastane personeli ve cezaevi görevlilerinin, 19 Eylül'de oy kullanmaya başlayacağını ifade eden Mustafa, "21 Eylül'de sivil vatandaşlar, oy kullanacak. Dünya standartlarına göre hareket ediyoruz. Herkesin şeffaf bir şekilde görevini yapmasını istiyoruz" dedi.

Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu Sözcüsü Sefa Elmusevi ise seçimlerde, 192'si yabancı, bin 789'u yerli, bin 138'i siyasi temsilci olmak üzere 3 bin 119 gözetmenin görev alacağını ifade etti.

Elmusevi, seçimlerin 56'sı yabancı bin 628 gazeteci tarafından takip edileceğini kaydetti.

Seçim günü trafik yasağı

IKBY İçişleri Bakanı Kerim Sincari de seçim noktalarının güvenliğini sağlamanın, emniyet güçlerinin görevi olduğunu aktararak, "Seçimler, 07.00 ila 17.00 saatleri arasında yapılacak. Seçim günü, sandık görevlilerinin ve emniyet güçlerinin araçları dışında trafik yasağı olacak" şeklinde konuştu. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby'de Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement