Ikby'den Uluslararası Topluma Yardım Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Ikby'den Uluslararası Topluma Yardım Çağrısı

Hükümetin açıklamasında, Irak'a siyasi ve askeri desteğin yanı sıra insani yardım noktasında da gerekenin yapılması istendi.

15.09.2014 10:44

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti, Irak'taki sığınmacılar için uluslararası topluma acil yardım çağrısı yaptı.

Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığındaki bakanlar kurulu toplantısının ardından bölgedeki insani duruma ilişkin bir açıklama yayımlandı.

Hükümetin resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, Irak'a siyasi ve askeri desteğin yanı sıra insani yardım noktasında da gerekenin yapılması istendi.

Açıklamada, "Kış mevsiminin kapıya dayandığı bu süreçte mağdur insanların daha fazla eziyet çekmemesi ve yeni hastalıklarla karşılaşmaması için acil bir çözüm yolu bulunmalıdır" denildi.

Yezidilerin kaldığı Duhok ve ilçelerindeki okulların yeni eğitim yılı nedeniyle boşaltılacağı belirtilen açıklamada, sığınmacıların açıkta kalmaması için kampların biran önce kurulması gerektiği ifade edildi.

Kürt bölgesindeki sığınmacıların insani durumunu tespit etmek için Başbakan Barzani'nin başkanlığında bir heyet kurulacağı bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kürdistan hükümeti kurum ve kuruluşlarının, dünya yardım kuruluşları ve örgütleriyle tam bir uyum içinde çalışması ve ilişkilerini genişletmesi gerekiyor. Bu kapsamda Kürdistan hükümetinden bir heyetin, Bağdat'a gitmesi kararı alındı. İnsani krizin ve ihtiyaç dengesinin tamamen altüst olduğu bu dönemde Kürdistan bölgesi yönetiminin, tüm sığınmacıların yardıma koşabilmesi mümkün değildir. Irak hükümeti de bu noktadaki anayasal sorumluluğunu yerine getirmelidir." - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby'den Uluslararası Topluma Yardım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement