İmranlı'da Çatıda Görülen Vaşak - Son Dakika
Güncel

İmranlı'da Çatıda Görülen Vaşak

İmranlı\'da Çatıda Görülen Vaşak

İlçede kar yağışının ardından tekrar vaşak izlerine rastlandı.

01.02.2014 15:10

Sivas'ın İmranlı ilçesinde, kar yağışının ardından tekrar vaşak izlerine rastlandığı belirtildi.

İmranlı Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Serdar Soylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 Ocak'ta ilçede bir evin çatısında vaşak gördüklerini hatırlatarak, kar yağışının ardından İmranlı'da yeniden vaşak izlerine rastlandığını söyledi.

İlçe merkezine gelen bir vaşak olduğunu ancak arazide başka vaşakların da görüldüğünü belirten Soylu, nesli tehlikede olan bu hayvanı korumaya çalıştıklarını kaydetti.

Soylu, "Vatandaşlar bu hayvanı bilmiyor, tanımıyor. Köylüler gece avına çıkıyor. Amacımız vatandaşları bu hayvan hakkında bilgilendirmek. Vatandaşlar tanımadıkları için ilginç geliyor, avlamaya kalkışıyorlar. Bizim amacımız da şehre kadar gelen bu vaşağı korumak" ifadelerini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Sivas Şube Müdürü Necati Acar da nesli tükenmekte olan vaşakların koruma altına alındığını belirtti.

Acar, İmranlı'da vatandaşlar tarafından görülen vaşak için de ilçeye gönderilen ekiplerin tedbir aldıklarını söyledi. Vaşağın tehlikeli bir hayvan türü olmadığını ifade eden Acar, "Avlanması da yasaktır. Avlayan kişilere ağır cezai müeyyideler uygulanmaktadır" dedi.

Vaşak konusunda ilçe halkının duyarlı davranmasını isteyen Acar, hayvanın tehlike oluşturmadığını ve kış aylarında meskun mahalde görüldüğünü söyledi.

Vaşak ilçede İmranlı Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Serdar Soylu tarafından, Yenimahalle'de bir evin çatısında görülmüştü. Soylu, hayvanın fotoğraflarını çekmişti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İmranlı'da Çatıda Görülen Vaşak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement