İngiliz Turistin Mucize Kurtuluşu - Son Dakika
Güncel

İngiliz Turistin Mucize Kurtuluşu

İngiliz Turistin Mucize Kurtuluşu

Marmaris'te, bıçak ve jiletle yaralı, çıplak halde bulunan İngiliz turistin toplar damarındaki kesiğe rağmen hayatta kalmasının sebebi ortaya çıktı.

01.07.2013 15:18  Güncelleme: 15:23

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, bıçak ve jiletle yaralı, çıplak halde bulunan İngiliz turist 17 yaşındaki D.W.'nin toplar damarındaki kesikteki kanamanın kendiliğinden durması sonucu hayatta kaldığı ortaya çıktı. D.W.'nin yaşadıklarını hatırlamadığı belirtildi.

D.W., geçen 25 Haziran sabahı Tepe Mahallesi, 50'nci Sokak'taki bir evin bahçesinde, vücunda 10 bıçak, 19 jilet darbesiyle yaralı, çıplak halde bulundu. D.W., Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, polis olay yeri ve çevresindeki toplam 217 Mobese ve işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Görüntülerden olay günü aşırı alkollü olan D.W.'nin Çıldır Mahallesi, Şehir Mezarlığı yanındaki bir oto-yıkama servisinde çalışan 31 yaşındaki Atilla Dinçer ve 25 yaşındaki İsmail Aksoylu tarafından kolundan tutulup, götürüldüğü görüldü. Bunun üzerine birer gün arayla Atilla Dinçer, kaldığı işyerinin lojmanında, İsmail Aksoylu ise, memleketi Konya'da otogarda yakalandı. Aksoylu, polisteki sorgusunda D.W. ile kendi isteği üzerine cinsel ilişkiye girdikten sonra, onu yaralayıp kaçtıklarını itiraf etti. Adliyeye sevk edilen İsmail Aksoylu ve Atilla Dinçen, tutuklandı.

MUCİZE KURTULUŞ

Marmaris Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alınan D.W. ise kısa sürede tedaviye olumlu yanıt verdi. Hayati tehlikeyi atlatan D.W., servisteki odaya alındı. Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Selim Mavili, İngiliz turistin sağlık durum hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Hastanın kendilerine geldiğinde durumun ağır olduğunu belirten Opr.Dr. Mavili, şöyle dedi:

"Tansiyonu oldukça düşük ve buna bağlı olarak da taşikardisi (kalp atışının 100'ün üzerinde olması) vardı. Hemen ameliyata aldık. Göğüs boşluğuna girmiş ve kaburgaları da kırmış 3 bıçak yarası vardı. Bir diğer önemli olan yarası ise boynun sol tarafındaki ana toplar damar üzerinde siniri kesen bir yaralanması vardı. Şahdamara çok az kala durmuş bir yaralanmaydı. Şah damarı kesilseydi kurtulması imkansız olurdu. Damarındaki kesikte kanama kendiliğinden durmuştu. Bu büyük bir mucize. Hatta burada yaraya müdahale etmek için açtığımızda kanama yeniden başladı. Bu kanama olay sonrası bulunmadan once kesilmemiş olsa, hastanın yaşama şansı yoktu."

YAŞADIKLARINI HATIRLAMIYOR

D.W.'ye psikolojik destek verilmediğini belirterek, "Kendine geldiğinde yaşadıkları ile ilgili pek bir şey hatırlamıyordu. Gözü açtığında nerede olduğunun farkında değildi, 'Bu bıçak yaraları nereden çıktı?' diye sordu. Biz de en az hatırlatma ile kendisine yaklaştık" dedi. D.W.'nin ailesinin de olay nedeniyle üzgün olduğunu ancak çocularının yaşadıkları hatırlamaması nedeniyle menun olduğunu da vurgulayan Mavili, "Mümkün olduğunca da hatırlamamasını tercih ediyorlar" dedi.

Mavili, İngiliz seyahat sigorta şirketinin D.W.'nin sağlık durumuyla ilgili birkaç tahlil daha istediğini, bunların yapılması ardından gerekli yazışmaları yapıp, kendisini yarın taburcu etmeyi planladıklarını kaydetti. - Marmarismuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiliz Turistin Mucize Kurtuluşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement