İngiltere Büyükelçisi Midyat'ta - Son Dakika
Güncel

İngiltere Büyükelçisi Midyat'ta

İngiltere Büyükelçisi Midyat\'ta

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Mardin'in Midyat İlçesi'nde ziyaretlerde bulundu.

06.03.2013 14:18

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Mardin'in Midyat İlçesi'nde ziyaretlerde bulundu.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Midyat'ta ilk olarak Kaymakam Oğuzhan Bingöl'ü makamında ziyaret etti. Basına kapalı görüşme, yaklaşık 50 dakika sürdü. Kaymakam Bingöl ve Büyükelçi Reddaway yapılan görüşmenin ardından gazetecilere bilgi verdi.

Kaymakam Bingöl'ün kendisini dostça karşılamasından ve misafirperverliğinden dolayı sevinç yaşadığını belirten Büyükelçi Reddaway, ilk defa Midyat'a geldiğini ve sıcak bir ilgiyle karşılandığını söyledi.

'MOR GABRİEL MANASTIRI DAVASINI GÖRÜŞTÜK'

Midyat'ta yaşayan Süryaniler'in durumu ile ilgili Kaymakam Bingöl ile görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen Büyükelçi Reddaway, "Bu konu ile ilgili hükümet yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu temsilciler ile görüşmek üzere Midyat'a geldim. Mor Gabriel (Deyrul-umur) Manastırı'nın halen devam eden mahkeme sürecini Kaymakam Bey ile görüştüm. Kaymakam'ın var olan sorunun çözümü noktasındaki büyük çabaları ve samimiyetinden dolayı çok etkilendiğimi söylemek istiyorum. Uluslararası toplumda bu sorunun çözümünün çok büyük önem taşıdığını da Kaymakam Bey'e aktardım" dedi.

Büyükelçi Reddaway, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini de desteklediklerini belirterek, bu katılımın hem Türkiye'ye hem de AB için faydalı olacağının bilinmesini gerektiğini ifade etti. Bingöl de Reddaway'ı Midyat'ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti anlatarak, ziyaretin verimli geçtiğini vurguladı.

Ziyaretin sonunda Kaymakam Bingöl, Büyükelçi Reddeway'e Süryani ustalar tarafından yapılan telkari işlemeli ay- yıldız simgeli gümüş masa kalemi hediye etti. Büyükelçi de Kaymakam Bingöl'e porselen hediye etti.

Kaymakamlık ziyaretin ardından Midyat Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Tevfik Baysal ve Metin Kutlu ile bir araya gelen Reddeway, Midyat'a ilişkin bilgiler aldı. Büyükelçi Reddaway, daha sonra Midyat'tan ayrıldı.

MHİ(GG/SS) - Mardin/ Midyat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiltere Büyükelçisi Midyat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement