İnşaat Kazısında Rus Komutana Ait Tabut Çıktı, Ardahanlılar Koşarak Görmeye Gitti - Son Dakika
Güncel

İnşaat Kazısında Rus Komutana Ait Tabut Çıktı, Ardahanlılar Koşarak Görmeye Gitti

Ardahan merkez Karagöl Mahallesinde bir inşaat sahasında yapılan kazıda Rus komutana ait olduğu düşünülen mezar bulundu. Bütün Ardahanlılar komutanı görmek için kazı alanına gitti.

26.04.2017 12:40  Güncelleme: 13:45

Ardahan merkez Karagöl Mahallesindeki inşaat sahasında yapılan kazıda Rus komutana ait olduğu düşünülen tabut bulundu. Arkeologlar mumyalanmış ceset ile ilgili çalışma başlattı.

TEK ODA ŞEKLİNDE RUS KOMUTANA MEZAR BULUNDU

Edinilen bilgiye göre, Karagöl Mahallesi'nde bir inşaat için temel çalışması sırasında tek oda şeklinde Rus komutana ait tarihi mezar ortaya çıktı. Mezarı fark eden vatandaşlar Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kars Müze Müdürlüğüne haber verdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve müze görevlileri ile Ardahan Kültür Turizm Müdürlüğü yetkilileri sevk edildi.


TARİHİ ESER OLUP OLMADIĞI BİLİNMİYOR

Müze Müdürlüğü görevlileri toprak ile kapanan ve giriş kapısı ortaya çıkan tarihi mezarı açmak için çalışma başlattı. Mezarın, Rusların 1878 yılında Ardahan'ı işgali sonrasına ait olduğu tahmin ediliyor. Mezarda tarihi eser olup olmadığının yapılan çalışmalar sonrası ortaya çıkacağı öğrenildi.


RUS ASKERİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Kars Müzesi Arkeoloğu Ünver Solaklıoğlu, mezarın Rus bir generale ait olduğunu söyleyerek, "Ardahan Karagöl Mahallesi'nde dün akşam saat 5.00 ile 5.30 sıralarında burada inşaat kazısı sırasında tabut bulunduğu söylendi. Emniyet yetkililerinin de bize bildirmesi üzerine olay yerine geldik ve olay yerinde gerekli incelemeler yapıldı. Yapılan incelemede Rusların 1878'den sonra buraya yerleşmesi göz önünde bulundurulduğunda o döneme ait olduğu tespit edilmiştir. Rus askerine ait olduğu tespit edilen tabutta içerisinde herhangi önemli bir şey yok. Rus askeri Hıristiyan dinine göre gömülü bir şekilde bulundu. Herhangi değerli bir şey bulunmadı, sadece Rus askere ait iskelet ve elbisesi bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Savcılığı olayın ardından kazıyı durdurdu.

İşte diğer kareler:


İnşaat Kazısında Rus Komutana Ait Tabut Çıktı, Ardahanlılar Koşarak Görmeye Gitti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnşaat Kazısında Rus Komutana Ait Tabut Çıktı, Ardahanlılar Koşarak Görmeye Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement