İnsan Hakları Günü Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

İnsan Hakları Günü Kutlanıyor

İnsan Hakları Günü Kutlanıyor

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Valimiz Sayın Özdemir Çakacak tarafından verildi.

12.12.2012 08:25

Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Valimiz Sayın Özdemir Çakacak tarafından verildi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Kırşehir İl İnsan Hakları Kurulu tarafından düzenlenen yarışmanın ödül töreni Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene, Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Mehmet ALABACAK, Belediye Başkan Yardımcısı Duran ATASOY, İnsan Hakları Kurulu Üyeleri, okul müdürleri ile dereceye giren öğrenciler katıldı.

Birleşmiş Milletler tarafından 1948 Yılında kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin ülkemiz tarafından da 1949 yılında kabul edildiğini belirten Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Son yıllarda ülkemizde insan hakları ve özgürlüklerin daha geniş bir çerçeveye oturtulması ve ihlallerin önlenmesi için hükümetimiz tarafından önemli yasal düzenlemeler yapıldığını ifade etti.

Türkiye'de insan hakları konusunda son dönemde yaşanan gelişmelere vurgu yapan Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, "İnsan hakları konusunda ihlalleri önlemek ve şikâyetleri değerlendirmek amacıyla il ve ilçelerimizde insan hakları kurulları oluşturuldu. İlimizdeki İnsan Hakları Kurulu'na gelen başvurular da titizlikle incelenmektedir. Kurulumuzca İnsan Hakları Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen bu yarışmalarla hem öğrencilerimizin toplumsal hayata katılarak, genel kültür düzeyi ve insan hakları bilincinin yükseltilmesini sağlamak, hem de kamuoyunda konuyla ilgili bir farkındalık yaratmaktır," dedi.

Konuşmasının ardından dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, ödüllerini veren Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, öğrencilere bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnsan Hakları Günü Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement