Irak Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ferit Esesert - Son Dakika
Güncel

Irak Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ferit Esesert

Esesert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in bölgedeki saldırılarını ve Irak'ın geleceğini değerlendirdi.

28.08.2014 16:35

Irak Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ferit Esesert

Irak Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ferit Esesert, ABD, İran ve Suudi Arabistan'ın birlikte hareket etmesi durumunda, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), "tamamen silineceğini" söyledi.

Esesert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in bölgedeki saldırılarını ve Irak'ın geleceğini değerlendirdi. "Ülkedeki terörün" yok edilmesi için ABD ve İran'ın "ortak çalışmasının kaçınılmaz olduğunu" savunan Esesert, "Iraklı Şiiler, İran'ın etkisinde; Sünniler, Suudi Arabistan'ın; Kürtler ise İran ve Amerika'nın etkisindeler. Eğer bu 3 ülke, birlikte hareket ederse, IŞİD tamamen Irak'tan silinir" dedi.

Irak Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ferit Esesert
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ferit Esesert - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement