İran, ABD'nin Cenevre Önerisini Reddetti - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran, ABD'nin Cenevre Önerisini Reddetti

İran, ABD\'nin Cenevre Önerisini Reddetti
09.10.2013 16:28

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Afham: “Sorunun çözümüne katkı sağlayacaksa İran’ın konferansa katılımı için ön koşullar belirmek kabul edilemez”

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, "İran İslam Cumhuriyeti, Suriye krizinin aşılmasına yardım etmek için hazır olduğunu ilan etti. Sorunun çözümüne katkı sağlayacaksa İran'ın konferansa katılımı için ön koşullar belirlemek kabul edilemez ve biz bu şartı kabul etmeyeceğiz" dedi.

Afham, ABD'nin Cenevre 2 Konferansı'na katılabilmesi için İran'a Cenevre 1 bildirisini kamuoyu önünde kabul etmesi şartını getirmesine, "İran İslam Cumhuriyeti, Suriye krizinin aşılmasının tek yolunu her zaman taraflar arasında siyasi çözüm olarak kabul etmiş ve bu yolda atılacak adımlara yardımda bulunmaya hazır olduğunu ilan etmiştir. İran'ın bu yolda gerçekleştirilecek bir konferansa katılımını engellemek, müzakerelerin İran'ın yapıcı rolünden mahrum kalması anlamına gelecektir" sözleriyle tepki gösterdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, İran'ın Suriye konusunda Cenevre 1 bildirisini kamuoyu önünde onaylaması ve benimsemesi halinde, Cenevre 2 Konferansı'na katılması olasılığına daha açık ve daha olumlu bakabileceklerini söylemişti. - İran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran, ABD'nin Cenevre Önerisini Reddetti - Son Dakika


Advertisement