İran'da DEAŞ Üyeleri İdam Edildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran'da DEAŞ Üyeleri İdam Edildi

14.07.2026 10:09

İran, DEAŞ üyesi iki kişiyi idam ettiklerini açıkladı. Mahkumlar, silahlı eylem suçundan yargılandı.

İran'da terör örgütü DEAŞ üyesi olmak suçundan idamla yargılanan iki kişinin cezasının infaz edildiği bildirildi.

İran yargı erkine bağlı Mizan Haber Ajansının haberinde, sabah idam edilen kişilerin DEAŞ mensubu olduğu ve ülkeye karşı silahlı eylem suçundan idama mahkum edildiği ifade edildi.

Söz konusu kişilerin Suriye ve Irak yapılanmasının dağılmasından sonra İran'a sızdığı, "operasyon için" hücre kurduğu, taraftar toplamaya çalıştığı ancak herhangi bir eylemde bulunmadan yakalandığı belirtildi.

İdam cezasının İran Yargıtayınca onandığı da kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'da DEAŞ Üyeleri İdam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement