İran'dan Türk Dizisine Sert Tepki - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran'dan Türk Dizisine Sert Tepki

İran\'dan Türk Dizisine Sert Tepki
19.04.2013 15:05  Güncelleme: 15:11

İran, Türkiye'de yayınlanan "Osmanlı'da Derin Devlet" adlı diziden dolayı ilgili kanal yönetimine protesto mektubu gönderdi.

İran, Türkiye'deki bir özel televizyon kanalında yayınlanan 'Osmanlı'da Derin Devlet' adlı dizide İranlılar ve Şii Müslümanların inançları ile ilgili doğru olmayan bilgilere yer verildiğini savunarak, kanal yönetimine protesto mektubu gönderdi.

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan 'Osmanlı'da Derin Devlet' dizisine tepki gösteren İran'ın Ankara Büyükelçiliği, kanal yönetimine bir itiraz mektubu gönderdi.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA ve devlet televizyonunun da yer verdiği itiraz mektubunda, dizide yer alan konuların 'kışkırtıcı olduğu ve iki ülke halkı yararına olmadığı' kaydedildi.

İran Büyükelçiliği, dizide, İranlılar ve Şii Müslümanların inançları ile ilgili doğru olmayan bilgilere yer verildiğini savunarak, "Dini değerlere bağlı bu kanalda bu tip konuların yer alması beklenilmiyordu" diye kaydetti.

İran, daha önce de Kurtlar Vadisi dizisinde anti- İran propagandası yapıldığı suçlamasıyla RTÜK'e şikayette bulunmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İran'dan Türk Dizisine Sert Tepki - Son Dakika


Advertisement