İran'ın Nükleer Faaliyetleri - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran'ın Nükleer Faaliyetleri

İran\'ın Nükleer Faaliyetleri
09.12.2013 11:18

İran Atom Enerjisi Ajansı Sözcüsü Kemalvendi: "İran ile UAEA arasındaki teknik görüşmeler çarşamba günü başlayacak"

İran Atom Enerjisi Ajansı Sözcüsü Behruz Kemalvendi, BM denetçilerinin Arak reaktöründe dün yaptığı incelemenin ardından İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) arasındaki teknik görüşmelerin çarşamba günü Avusturya'nın başkenti Viyana'da başlayacağını söyledi.

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, İran ile UAEA arasında varılan anlaşma gereğince dün iki ajans denetçisinin Arak ağır su reaktörlerinde incelemelerde bulunduğuna işaret eden Kemalvendi, denetçilerin Viyana'ya döndüklerini ve çarşamba günü teknik görüşmelere başlanacağını dile getirdi.

Kemalvendi, teknik konuların her iki taraftan uzmanlarca ele alınacağı görüşmenin, gerek duyulması halinde perşembe günü de devam edeceğini kaydetti.

UAEA Başkanı Yukio Amano'un 11 Kasım'da Tahran'a yaptığı ziyarette İran ile UAEA arasında imzalanan anlaşma gereğince Tahran, Arak ağır su reaktörleri ve Geçin madenlerinin UAEA tarafından teknik denetime tabi tutulmasını kabul etmişti. - İran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'ın Nükleer Faaliyetleri - Son Dakika


Advertisement