İran'la Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran'la Nükleer Müzakereler

Beyaz Saray: "İran'ın performansı sürpriz biçimde olumlu oldu"

16.07.2014 23:19

Beyaz Saray, İran'ın nükleer müzakerelerde son 6 ay içerisindeki performansının "sürpriz biçimde" olumlu olduğunu belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, İran ile P5+1 grubu arasında süren müzakerelerin 6 ay daha uzatılması konusunda taraflar arasında mutabakat sağlandığına dair haberlerin sorulması üzerine, bu haberleri doğrulayacak bir pozisyonda olmadığını söyledi.

"Sanırım birçok kişi kabul edecektir ki, İran'ın son 6 aydaki performansının sürpriz şekilde olumlu olduğu açık" diyen Earnest, ancak aralarında hala fikir ayrılıklarının bulunduğunu söyledi.

Earnest, ABD Başkanı Barack Obama ve Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, müzakerelerde bundan sonra izlenecek yola dair bugün bir görüşme yaptığını kaydetti.

İran ile 5+1 ülkeleri arasında 24 Kasım 2013'te Cenevre'de varılan geçici anlaşmaya göre, 20 Temmuz 2014'e kadar nihai bir anlaşma sağlanması öngörülüyor. Söz konusu tarihe kadar bir anlaşma sağlanamaması durumunda, müzakerelerin 6 ay daha uzatılabilmesi söz konusu. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'la Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement