İran Resmi Heyeti Büyükşehir Belediyesi'nde - Son Dakika
Güncel

İran Resmi Heyeti Büyükşehir Belediyesi'nde

İran Resmi Heyeti Büyükşehir Belediyesi\'nde

Samsun Valiliği'nin misafiri olarak şehrimize gelen Gülistan Eyalet Valisi başkanlığındaki resmi heyet Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

08.06.2012 13:49

Samsun Valiliği'nin misafiri olarak şehrimize gelen Gülistan Eyalet Valisi başkanlığındaki resmi heyet Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Gülistan Eyaleti Valisi Javad Ghanaat, Valilik Özel Kalem Müdürü Ali Asghar Jabbari, İl Ekonomik Koordinasyon Genel Müdürü Yedollah Vefaei, Kültürel Miras, Turizm ve El Sanatları Genel Müdürü Ghorban Abbasi, Valilik Ekonomi Danışmanı Ebrahim Esmaeili, Gorgan İli Ticaret, Sanayi ve Maden Odası Başkanı Ali Mehrabi Dameghani ve Tercüman Selim Gammad'dan oluşan heyeti Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz şehir dışında olduğundan Başkan Vekili Turan Çakır ağırladı.

İran heyetine Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır'da eşlik etti.

Konuk Vali Samsun Büyükşehir Belediyesi, sınırları, hizmetleri ve işleyişi ile ilgili Başkan Vekili Turan Çakır'dan çeşitli bilgiler alarak harita üzerinde Samsun'u tanımaya çalıştı. Vali Ghanaat, Samsun'u gezerken özellikle reklam panoları ve bilboardlarının dikkatini çektiğini belirterek, "Daha önce gezdiğim ülkelerdeki reklam panolarında çoğunlukla o ülkenin değil, yabancı ülkelerin dilinde reklamlar gördüm. Sizin panolarınızda farklı farklı ürünlerin reklamları var ama hep kendi dilinizi Türkçeyi kullanıyorsunuz. Bu çok hoşuma gitti. Dilinize önem verdiğinizin bir göstergesi bu ve takdire şayan bir durum" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır da Gülistan Valisi ve beraberindeki heyeti Samsun'da ve belediyede görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Gülistan ile Samsun arasında şehir olarak benzerliklerin olduğunu düşünüyorum. Samsun, Türkiye'nin kuzeyindeki en büyük ve en hızlı gelişen şehirdir" diye konutu.

Konuşmalar sonrasında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır konuk valiye çeşitli hediyeler sunarken, Vali Ghanaat da Çakır'a ülkesinin elişçiliği örneği bir tablo ile yine Gülistan yöresinde yetişen bir çeşit erik hediye etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İran Resmi Heyeti Büyükşehir Belediyesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement