İşçilerin Maaş Protestosu - Son Dakika
Güncel

İşçilerin Maaş Protestosu

İşçilerin Maaş Protestosu

Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü'ndeki inşaatlarda çalışan 60 taşeron işçi paralarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

24.04.2014 17:36

Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü'ndeki rektörlük binasının inşaatında çalışan 60 taşeron işçi, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Üniversite Yerleşkesi'nin yakınında toplanan grup adına basın açıklaması yapan işçi İrfan Şahin, TOKi adına üniversitenin bazı inşaatların yapım işini alan taşeron firmanın işçileri olduklarını ve 4 aydır paralarını alamadıklarını söyledi.

Zor günler geçirdiklerini belirten Şahin, "10 gündür biz burada kuru ekmek ve domates yiyoruz. Şu anda da yiyecek ekmek bulamıyoruz. Evimize gidecek paramız yok. İlk günden beri biz bunu yetkililere bildirdik. Acilen derdimize çözüm bulunması gerekiyor. Hakkımız olan ve alın terimizle kazandığımız paramızı istiyoruz. Taşeron firma gelsin kimse bizim hakkımızı versin. Biz hakkımızı almadan da burayı terk etmeyeceğiz. Hakkımızı son kuruşuna kadar alacağız. Çünkü biz emekçiyiz. Biz alın terimizi ve hakkımızı istiyoruz" dedi.

Mağdur işçilere destek vermek için gelen Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nuri Satılmış ise Kırşehir'de taşeron işçi kıyımı ve hak gasbı yapıldığını ileri sürdü.

İşçilere destek vermek için geldiklerini belirten Satılmış, "İşçi kardeşlerimizin 4 aydır maaşlarını alamadıkları, sigorta primlerinin eksik yattığı, asgari ödemeleri alamadıkları söylemektedir. Paralarını ödemeden işçi kardeşlerimizin çıkışı verilmiştir. Aylardır yemek verilmemiş ve son olarak da sularını dahi kesilmiştir. Bu insanların çocukları ne durumlardır? Hasta anneleri, bakıma muhtaç babaları, okula giden çocukları var. İşçi arkadaşlar bu durumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bildirmelerine rağmen Hiçbir girişimden bulunulmamıştır. Buradan yetkililere sesleniyorum, bu sıkıntının biran önce son bulmasını istiyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıtıldı. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşçilerin Maaş Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement