İSDEMİR İşçisi Greve Çıktı - Son Dakika
Güncel

İSDEMİR İşçisi Greve Çıktı

İSDEMİR İşçisi Greve Çıktı

İSDEMİR'in kapısına 'Bu işyerinde grev var' pankartı asılmasından sonra, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları ile parti ilçe başkanları da işçilere destek verdi.

15.07.2013 16:44  Güncelleme: 16:48

Başkanlardan İŞÇİLERE DESTEK

Çelik-İş Sendikası'nın grev kararıyla bugün sabah İSDEMİR'in kapısına 'Bu işyerinde grev var' pankartı asılmasından sonra, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları ile Ak Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları da işçilere destek verdi. Çeliş-İş Genel Başkanı A. Cengiz Gül de greve katılarak, grev önlüğünü giydi.

İşçilerin 'Yönetim istifa' sloganları altında konuşmasına başlayan A. Cengiz Gül, sanayi tesisi değil, askeri tesis gibi günlerce başmüdürler ile müdürlerin, genel müdürden aldıkları talimatla, işçiye 'Çalışacaksınız, sendikanın grev kararına itibar etmeyin' diye baskı ve grev kırıcılığı yaptığını iddia etti.

'TÜM PARTİLER İŞÇİMİZİN ARKASINDA'

Sendikaya bağlı işçilere, İsmail Akçakmak kapısı önünde 'Yiğitçe, mertçe, grev önlüğünü giymezsek namerdiz' dediklerini hatırlatan Gül, grev önlüğünü giyerek, "Günlerce, posta başılarımız sorgu odalarında sorgulandılar. Tabii bunlar sorgulamaya alışkın. Bu sorgu odalarını Türkiye iyi bilir. Açık söylüyorum; posta başı arkadaşlar, hesabını verecekler. İşte şimdi İSDEMİR, grevin ne olduğunu, İSDEMİR işçisinin kim olduğunu görecek. Bölge halkı, Hatay, belediye başkanları, Ak Parti, CHP, MHP, tüm siyasi partiler çelik işçisinin arkasında" diye konuştu.

SENDİKA İŞ GÜVENCESİ İSTİYOR

Grevin, ekonomik nedenler kadar, iş güvencesi için de önemli olduğuna dikkat çeken Gül, şöyle konuştu:

"Burada, Recep Özhan gelmeden önce de bir genel müdür vardı. Bakın kapıya ismini verdik 'İsmail Akçakmak'. Çelik işçisi her gün 'akşam işten atılacağız' korkusuyla işe geliyor. Her şey para değil! Bugün eğer İSDEMİR işçisi, bu fabrikaya gelirken, onuruyla dimdik çalışıp, alın terini kazandıktan sonra, iş güvencesiyle çıkma garantisi verilmediği sürece, bu toplu sözleşme imzalanmayacaktır. İnşallah OYAK, 'Yönetim ve Genel Müdür istifa' sözlerini duyar. Burada çalışma barışını yeniden kurabilmek için yeni adımlar atar, biz de yolumuza devam ederiz diye düşünüyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İSDEMİR İşçisi Greve Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement