Işid Danimarkalı Politikacıları Korkuttu - Son Dakika
Güncel

Işid Danimarkalı Politikacıları Korkuttu

Işid Danimarkalı Politikacıları Korkuttu

Danimarka'daki Müslümanlar IŞİD'e karşı protesto gösterisi düzenledi.

14.09.2014 11:53

Danimarka'daki Müslümanlar IŞİD'e karşı protesto gösterisi düzenledi.

Danimarkalı politikacılar IŞİD korkusuyla gösteriye katılmazken, parlementonun iki Türk asıllı milletvekili Sosyalist Halk Partili Özlem Sara Çekiç ve Liberal Partili Fatma Yeliz Öktem, eski milletvekilleri, Arhus Belediye Meclisi Üyesi Sosyal Demokrat Hüseyin Araç ve Kopenhag Belediye Meclisi üyesi Sosyal Demokrat Yıldız Akdoğan gösteriye katıldı. Sosyal paylaşım sitelerinde yapılan duyuruya yaklaşık 3 bin kişi olumlu yanıt vermesine rağmen daha önce yapılan gösterilerde IŞİD yanlılarının göstericilerden 3 kişiyi bıçaklaması nedeniyle bu kez katılım beklenildiği gibi olmadı. Korku ve yoğun yağış nedeniyle göstericilerin sayıları yaklaşık 400'de kaldı.

Norrebro semtindeki Den Sore Plads'da (Kara Meydan) toplanan göstericiler, ellerinde taşıdıkları "İnsanı ölürmek insanlığı öldürmek gibidir. İslam dininden olmayan devleti kabul etmiyoruz" yazılı dev afişle Droningen Louises köprüsünden geçerek parlamento meydanına yürüdü. Yürüyüşü düzenleyenlerden Mohammad Sabah Ahmad, şöyle dedi:

"Çok sayıda insan gösteriye katılacağını bildirdi ancak gerek yağmur gerekse korkudan katılım beklenilenin çok altında oldu. Ancak biz amacımıza ulaştık. Çünkü medyanın yoğun ilgisi sayesinde Müslümanlıkta insan öldürmenin yeri olmadığı, Irak'da IŞİD'i ve yaptıklarını tanımadığımız mesajını vermiş olduk."

Sosyalist Halk Partili Özlem Sara Çekiç, "Gösteriye katılan imam, inanç örgütleri temsilcileri, Müslümanlar ve Danimarkalılar, IŞİD'e karşı olduklarını göstermiş oldular. İnşallah Danimarka'dan bilerce km. uzaklıkta, masum insanları katleden terör örgütü hepimizi esir almaz. Gölgemizden korkmadan Müslümanlara yönelik bir genelleme yapmadan, herkese terörist damgası vurmadan IŞİD'e karşı cephe almalıyız. Vahşice şeylerden korkmamız gerekir ama kendi gölgemizden korkmayalım. Terör hepimizi vurabilir ama birbirimize şüphe ile bakmayalım. İnancımız, ten rengimiz, etnik kökenimiz ne olursa olsun el ele verip demokrasi ve diyalog için birlikte mücadele etmeliyiz" diye konuştu.

Arhus kentindeki gösteriye yaklaşık 200 kişi katıldı. Hüseyin Araç yaptığı açıklamada "Kelle kesen, gaddar IŞİD'e karşı herkes tek bir vücut halinde mücadele etmelidir. Yaşam hakkına saygılı herkesin IŞİD'e karşı gösterilere destek vermesi gerekir" dedi. Milletvekili Fatma Yeliz Öktem de gösteriye katılmasının nedenini açıklarken, "Gösteriye katıldım çünkü IŞİD'in yaptıkları hem benim, hem de ülkemin ilklerine aykırıdır" diye konuştu.  Fatma Öktem IŞİD'e karşı gösteriye katılmayanların, IŞİD'e zafer kazandırmış sayıldıklarını söyledi. - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Işid Danimarkalı Politikacıları Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement