Işid ile İslami Cephe Arasındaki Çatışma - Son Dakika
Güncel

Işid ile İslami Cephe Arasındaki Çatışma

Işid ile İslami Cephe Arasındaki Çatışma

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus kasabasında çatışmalar nedeniyle geçici olarak kapatılan Gaziantep'teki Karkamış Sınır Kapıs yeniden giriş çıkışlara açıldı.

08.01.2014 13:46

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus kasabasında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile İslami Cephe grupları arasındaki çatışmalar nedeniyle geçici olarak kapatılan Gaziantep'teki Karkamış Sınır Kapısı yeniden giriş çıkışlara açıldı.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, İslami Cephe ile IŞİD güçleri arasında Cerablus bölgesinde iki gün önce başlayan çatışmalar devam ediyor. Şehir merkezi ve kırsal bölgelerde süren çatışma sesleri gece olduğu gibi gündüz saatlerinde Karkamış ilçesinden duyuluyor.

Bu arada bölge bölgedeki çatışmaların IŞİD'in Cerablus Cezaevi'nde bulunan 250'ye yakın mahkumu esir aldığı cezaevinde çevresinde yoğunlaştığı, İslami Cephe grubunun bölgeyi abluka altına aldığı ancak içeride bulunan mahkumların rehin olarak tutulması nedeniyle harekete geçemedikleri öğrenildi.

Öte yandan çatışmalardan dolayı dün akşam saatlerinde kapatıldığı bildirilen Gaziantep'teki Karkamış Sınır Kapısı'nın bugün yeniden giriş çıkışlara açıldığı öğrenildi.

Kapının açık olması nedeniyle bazı Suriyelilerin yoğun bir şekilde Türkiye tarafına geçiş yaptığı, bazılarının ise Türkiye tarafında beklediği görüldü. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid ile İslami Cephe Arasındaki Çatışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement