İspanya'nın başkenti Madrid'de 22 Mart Cumartesi günü düzenlenen büyük gösteri sonrasında çıkan olaylarda mağdur olduğunu belirten İspanyol polisi gösteri yaptı.
Polis sendikalarının çağrısıyla düzenlenen ve 600 kadar çevik kuvvet polisinin katıldığı gösteride, şiddet olaylarından sorumlu olanların yargılanması için savcılık ve diğer adli kurumlara çağrıda bulunuldu.
1700 polisin görev yaptığı gösteriden sonra olayların çıktığı bölgedeki polislere takviye gönderilmemesine de tepki gösteren polis sendikaları, Vatandaş Güvenliği Başkomiseri ve Polis Müdahale Birliği Genel Müdürünün istifasını istedi.
Ekonomik krizden dolayı yapılan kesintileri protesto etmek için 22 Mart'ta düzenlenen gösteri bittikten sonra şiddet yanlısı bir grup polise saldırmış, 67'si polis olmak üzere 100'den fazla kişi yaralanmış ve 22 gösterici gözaltına alınmıştı.
Gözaltına alınanların biri hariç hepsi mahkemeye çıkarıldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Öte yandan Madrid Özerk Yönetimi temsilcisi Cristina Cifuentes, gösterileri organize eden sivil toplum örgütlerinin güvenliği garanti etmesi gerektiğini savunarak, 22 Mart gösterisinin organizatörleri hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.
Gösteriden sonra çıkan olaylarda çevreye 166 bin avroluk zarar verildiği de açıklandı. - Ankara
Son Dakika › Güncel › İspanya'da Bu Kez Polisler Gösteri Yaptı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.