İspanya Meclisi'nde Sözde 'Soykırım'a Destek Girişimi Ters Tepti - Son Dakika
Güncel

İspanya Meclisi'nde Sözde 'Soykırım'a Destek Girişimi Ters Tepti

İspanya Meclisi\'nde Sözde \'Soykırım\'a Destek Girişimi Ters Tepti

Mecliste küçük partilerin, Ermeni iddialarını gündeme getiren metni, deklarasyon olarak yayınlatıp Meclis'te okuma girişimini iktidar ve anamuhalefet partileri önledi.

23.04.2015 01:06  Güncelleme: 08:01

İspanyol meclisindeki Katalan ve Bask milliyetçisi grupların başını çektiği küçük partilerin, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını gündeme getiren bir metni deklarasyon olarak yayınlatıp, meclis genel kurul salonunda okumak ve saygı duruşu yapılmasına ilişkin girişimi ters tepti.

İZİN VERİLMEDİ

İspanyol meclisindeki küçük partilerin önceden meclis gündemine aldırmadan bu sabah alelacele getirdikleri talep, Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği'nin girişimleri ve ülkenin iki büyük siyasi partisi olan iktidardaki Halk Partisi (PP) ve anamuhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) gösterdiği hassasiyetle önlendi.

KOMİSYON ODASINDA OKUNDU

Girişimler sonucu konu genel kuruldan Meclis Dış İlişkiler Komisyonu'na indi. Söz konusu metin deklarasyon niteliğinden çıkartıldı. Metin, kısaltıldı ve "soykırım" ifadesi düşürülerek Meclis Dışişleri Komisyonu'nun bugünkü oturumu başlamadan önce komisyon odasında okundu.

"HERKES İÇİN YAPILACAK"

Metine ayrıca, 1 dakikalık saygı duruşunun sadece Ermeniler için değil "o dönemde Ermeniler dahil hayatını kaybeden tüm kişiler" için yapılacağına vurgu yapan bir ifade eklendi.

"AMACININ DIŞINA ÇIKARILDI"

Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermeni iddialarıyla ilgili İspanyol meclisinde yapılmak istenen girişimin Ermeni lobisinin amacının dışına çıkartıldığını belirterek, Avrupa'daki bazı parlamentoların Ermeni lobilerince istismar edilmelerinin üzücü ve düşündürücü olduğunu söyledi.


Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspanya Meclisi'nde Sözde 'Soykırım'a Destek Girişimi Ters Tepti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • bilecikli: Hain ermeniler kokunuz kuruşun insallah 44 1 Yanıtla
  • yikilmayan Turk: Ermeniden dost pkkdan post olmaz 32 6 Yanıtla
  • messi: Ey avrupa ey haclllar turkler ve müselmanlar kadar taş düşsün başlnlza inşallah nedir derdiniz bizimlebukadar uzerimize geliyorsunuz 17 1 Yanıtla
  • yikilmayan Turk: Seviyorum ispanyollari osmanlinin yapmis oldugu iyiligi unutmamislar 14 2 Yanıtla
  • ALPEREN: SENİN BAŞINDAKİ HAİNLER ERMENİDEN ÖZÜR DİLEME YARIŞINA GİRMİŞ, KİMİSİDE KİLİSEDE AYİNE KATILACAĞINI AÇIKLIYOR. BİR İSPANYA KADAR OLAMAZLAR . BUNLARIN KÖKENİ AÇIKLANSA GİZLİ ERMENİ ÇIKAR. 10 5 Yanıtla
  • yikilmayan Turk: Tamam kestik bictik hatta daha beterini yaptik hadi git agla sarkusyan kime aglayacaksan bakalim ne degisecek sen ermenistan mi yaman misin yoksa ben Turkiye mi yamanim hatta ilk is turkiyedeki ermenileri kovmayi basta yapiliyormu yapilmiyormu 7 3 Yanıtla
  • turk: Yok yok ispanyollar bizi seviyor 5 1 Yanıtla
  • gercek: anlamli olan gerceklesmis 1 0 Yanıtla

Advertisement