Isparta Olası Orman Yangınlarına Hazır - Son Dakika
Güncel

Isparta Olası Orman Yangınlarına Hazır

Isparta Olası Orman Yangınlarına Hazır

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte meydana gelebilecek orman yangınlarına kısa sürede müdahale etmek için teyakkuz halinde olan Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, sürekli eğitim ve tatbikat düzenliyor.

14.08.2014 15:26

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte meydana gelebilecek orman yangınlarına kısa sürede müdahale etmek için teyakkuz halinde olan Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, sürekli eğitim ve tatbikat düzenliyor. Bölge Müdürlüğü'nün Sav orman deposunda, yangın ihbarı alındığı andan itibaren ekiplerin nasıl çalıştığı bir tatbikatla gösterildi. Tatbikatta yangın ihbarı gelmesinin ardından ekipler siren sesiyle harekete geçti. Araçlara hızla binerek yangın bölgesine ulaşan ekipler, önce yangının büyümemesi için çevreyi kontrol altına aldı, sonra söndürme çalışmalarına başladı.

'SEZONU YANGINSIZ GEÇİRMEK İSTİYORUZ'

Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, hava sıcaklıklarının arttığı şu günlerde vatandaşlardan daha dikkatli olmalarını isteyerek, Bu sezonu yangın görmeden geçirmek istiyoruz dedi. Geçen yıl 65, bu yıl 36 orman yangını çıktığını; geçen yıl 54 hektar, bu yılsa 13 hektar alanın yandığını belirten Orman Bölge Müdürü Değirmenci, şöyle konuştu

Meteorolojiden edindiğimiz son verilere göre 3-4 gün Isparta ve Burdur illerinde sıcaklık 40 dereceye kadar çıkacak. Orman Bölge Müdürlüğü olarak yangınlara karşı 37 adet arazöz ekibi, 20 adet il müdahale aracı, 12 adet su ikmal ekibi, 30 adet gözetleme kulesi, 43 adet yangın ekip merkezi, 21 adet haberleşme merkezi, 6 adet dozer, 6 adet greyder, 3 adet treyler, 65 adet hizmet aracı, 225 memur, 438 işçi ve toplam 663 personel ile hazır durumdayız. Yangın ihbarıyla birlikte yangına hızlı şekilde müdahale edebiliyoruz. Kırmızı alarm vermiş durumdayız.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta Olası Orman Yangınlarına Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement