İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular - Son Dakika
Güncel

İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular

İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular

Tıbbi ihmal nedeniyle sağlık durumları kötüye giden Filistinli hasta tutuklu ve mahkumlar, acilen cerrahi operasyona ihtiyaç duyuyor.

05.05.2014 14:49

İsrail hapishanelerindeki tıbbi ihmal nedeniyle sağlık durumları kötüye giden bazı Filistinli hasta tutuklu ve mahkumların, acilen cerrahi operasyona ihtiyaç duydukları bildirildi.

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada, "Filistin Esirler Cemiyeti avukatları, hasta esirleri ziyaret etti. Esirlere tıbbi hizmette ihmalkar davranan İsrail, kalp pilinin değişimi için 13 yıldır ameliyat olmayı bekleyen Filistinli esir Riyad el- Amur'un (44) tedavisiyle ilgilenmiyor. 2011 yılında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu sol bacağı felç olan Mutez Ubeydu (33) da vücudundaki şarapnel parçaları nedeniyle büyük acılar çekiyor" denildi.

Ramle Cezaevi hastanesinde tedavi olmayı bekleyen hasta esirlerin durumunun oldukça kritik olduğu belirtilen açıklamada, "3 kere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Gazzeli esir Nahid el-Ekra (42), kesik ayaklarında oluşan enfeksiyon nedeniyle 4'üncü kez ayağından amputasyon ameliyatı olmak için bekliyor. Hayati tehlike oluşturan bu enfeksiyon, Ekra'nın dayanılmaz sancılar çekmesine neden oluyor. Prostat iltihabı hastası 75 yaşındaki Fuad eş-Şubki de (75) aylardır şiddetli ağrılar çektiği gözünden ameliyat olacağı günü bekliyor" ifadesine yer verildi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Esirler Bakanlığı'nın rakamlarına göre, İsrail'in hapishanelerinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 1250'si hasta, 5 bin 200 Filistinli tutuklu bulunuyor. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement