İstanbul'da Bal Günleri Başladı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Bal Günleri Başladı

İstanbul\'da Bal Günleri Başladı

Türkiye genelindeki bal ve arı ürünleri üreticisi 106 firmanın katıldığı, İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Fuarı açıldı.

22.11.2013 13:13  Güncelleme: 13:14

Türkiye genelindeki bal ve arı ürünleri üreticisi 106 firmanın katıldığı "İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Fuarı" açıldı.

Harbiye'deki Askeri Müze ve Kültür Sitesi'ndeki fuarın açılışı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcı Mehmet Özgün ile Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz ve bal üreticisi bazı firma temsilcileri tarafıdan yapıldı.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından ilk kez düzenlen fuarla ilgili bilgi veren Bahri Yılmaz, bal ve arı ürünleri üreticilerini bir araya getirdiklerini belirterek, ziyaretçilerin aynı zamanda alışveriş yapabileceklerini söyledi.

Yılmaz, ücretsiz gezilebilen fuara üretim izni alan firmaların katıldığını ifade ederek, halkı güven içinde bal üreticisiyle buluşturmayı ve alışveriş yapmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

-"Baldaki şaibeyi kaldırmaya çalışıyoruz"

Türkiye'de 39 bini endemik olmak üzere 10 bin doğal bitki türünün yetiştiğini belirten Yılmaz, "Dünya çapında Çin'den sonra ikinci büyük bal üreticisiyiz. Dünyadaki çam balının yüzde 90'ı Türkiye'deki kızılçamlardan üretiliyor. Ülkemizde 150 binden fazla aile, bal ve arı ürünleriyle geçiniyor. Amacımız son yıllarda yapılan üretim yanlışlarıyla itibar kaybeden şifalı besin maddesi bala itibarını yeniden kazandırmaktır" dedi.

Dünyadaki arıların yüzde 22'sinin Türkiye'de olduğunu ifade eden Yılmaz, bal veren bitkilerin yüzde 70'inin de Anadolu'da yetiştiğini anlattı.

"Balın sahtesi olmaz, sahte adamlar var" diyen Yılmaz, glikozu bal şeklinde satanlarla mücadele ettiklerini, baldaki şaibeyi ortadan kaldırmak için fuarlar düzenleyerek halkı gerçek bal üreticileriyle buluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Bal ve arı ürünleriyle ilgili firma ve derneklerin de bir araya geldiği fuar, 24 Kasım Pazar günü sona erecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Bal Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement