İstanbul'da Bilişim Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Bilişim Operasyonu

İstanbul\'da Bilişim Operasyonu

İstanbul Bilişim Suçları Polisi, vatandaşın ve firmaların banka hesaplarını çalarak dolandırıcılık yapan iki farklı suç şebekesine yönelik İstanbul'da operasyon düzenledi.

15.09.2012 15:26

İstanbul Bilişim Suçları Polisi, vatandaşın ve firmaların banka hesaplarını çalarak dolandırıcılık yapan iki farklı suç şebekesine yönelik İstanbul'da operasyon düzenledi. Firmaların e-posta adresleri üzerinden şirket bilgilerini çalıp, kendi adlarına açtıkları hesaplara para aktarak şebekenin Nijerya uyruklu üyesi gözaltın alındı. Fatih'te ise ATM'lere yerleştirdikleri düzenekle vatandaşın hesap bilgilerini çalan 3 kişi gözaltına alındı.

Uluslararası dolandırıcılık şebekesi, Hindistan Büyükelçiliği'nin Türkiye Ekonomi Bakanlığı'na yaptığı müracat ile ortaya çıktı. Başvuruda Hindistan ve Çin firmalarının e posta hesapları üzerinden yürütülen ticari faaliytte bazı usülsüzlükler olduğu ifade edildi. Yapılan incelemede Hindistan firmasının yetkililerinin, e posta hesapları ele geçirilen Çin firmasının yetkilileri yerine dolandırıcılarla görüştüğü belirlendi. Hindistan firması, dolandırıcıların yönlendirmesiyle Türkiye'de açılan banka hesabına para havalesi yapıldı. Anlaşma sağladıkları ticari malın tesliminin gerçekleşmemesi üzerine dolandırıldıklarını anlayan Hindistanlı firma sahipleri Türk polisine haber verdi. İhbar üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şirketlerin hesabına e-posta üzerinden girip şirket bilgilerini hackleyen uluslar arası bir dolandırıcılık şebekesinin yakalanması için çalışma operasyon başlattı. Yapılan fiziki ve teknik takip sonucunda Hindistan firması tarafından banka hesabına para havalesi gerçekleştirilen 9 bin 677 ABD dolarını çekmeye çalışan Nijerya uyruklu 1 kişi gözaltına alındı. Nijerya uyruklu şahsın, kendisini futbolcu olarak tanıttığı ifade edildi. Adliyeye sevk edilen zanlı, mahkemece tutuklandı.

Öte yandan Fatih Fındıkzade'de fiziki ve teknik takip sonucu kredi kartı dolandırıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul'da işlek caddelerdeki ATM'lere yerleştirdikleri cihazlarla müşterilerin hesap ve kredi kartlarını kopyalayarak kazanç sağlayan birisi çocuk 3 kişi gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendiren Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü ekipleri Fatih, Fındıkzade ve Kızılelma caddeleri üzerindeki ATM'lerde çalışma başlattı. ATM'lere kurdukları düzenekle müşterilerin hesap ve kredi kartlarını kopyaladıkları belirlenen kişiler suçüstü yapılarak gözaltına alındı. Operasyonda 'Banka ve Kredi Kartlarına Kötüye Kullanma' suçundan işlem yapına zanlılardan 2'si tutuklanırken çocuk ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Emniyet yetkilileri işlek caddelerdeki ATM'lerden para çekecek olan vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı. Para çekerken şifrelerini gizlemelerini istedi. Ayrıca banka sahiplerinin yeteri derecede önlem alması halinde bunun önüne geçilebileceği belirten yetkililer, vatandaşın da daha duyarlı olması gerektiğini ifade itti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Bilişim Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement