İstanbul'da Kamu Emekçileri Eylemi (2) - Son Dakika
Son Dakika Logo

İstanbul'da Kamu Emekçileri Eylemi (2)

İstanbul\'da Kamu Emekçileri Eylemi (2)
23.05.2012 14:27

Hükümetle yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde, hükümetin teklif ettiği zam oranını kabul etmeyerek bir günlük grev kararı alan memurlar, İstanbul'un farklı noktalarından toplanarak Beyazıt Meydanı'na yürüdü.

Hükümetle yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde, hükümetin teklif ettiği zam oranını kabul etmeyerek bir günlük grev kararı alan memurlar, İstanbul'un farklı noktalarından toplanarak Beyazıt Meydanı'na yürüdü.

Okullar, hastaneler, garlar ve çeşitli kamu kuruluşlarında çalışan kamu emekçileri sendikaları, Türkiye'nin genelinde 3,5+4 zam teklifine karşı greve gitti. KESK, Kamu-Sen ve Memur-Sen İstanbul'da farklı noktalarda sabah erken saatlerinde toplanmaya başladı. KESK'e bağlı sendikaların toplanma yeri İstanbul Tıp Fakültesi önü oldu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi bahçesinde toplanan Kamu Emekçileri Sendikası'na (KESK) bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası üyesi doktor, hemşire ve hastane çalışanı memurlar, saat 10.00'da hastane bahçesinde toplanarak greve katılım çağrısı yaptı.

Daha sonra Millet Caddesi'ne çıkan memurlar burada, diğer bölgelerden gelen memurlarla birleşti. Eyleme sendikaların yanı sıra aralarında ÖDP, BDP, EMEP gibi siyasi parti ve çeşitli sivil toplum örgütlerinden de destek geldi. Yaklaşık 3 bin kişi ile başlayan daha sonra sayıları yaklaşık 10 bini aşan eylemciler, saat 12.30 sıralarında kortej halinde, davul-zurna eşliğinde Beyazıt'a yürüyüşe geçti.

Eylemciler sık sık, "Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Hükümet zammını al başına çal", "Zafer direnen emekçinin olacak" şeklinde sloganlar attı. Eylemciler, saat 14.00 sıralarında Beyazıt Meydanı'na ulaştı. Eylem, devam ediyor. - İstanbul/ Fatih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Kamu Emekçileri Eylemi (2) - Son Dakika


Advertisement