İstanbul'daki 3. Kck Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki 3. Kck Davası

İstanbul\'daki 3. Kck Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 24'ü tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 18'inci duruşması başladı

19.06.2013 17:24

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 24'ü tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 18'inci duruşması başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmaya, 24 tutuklu ile 5 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada, bir tercüman da hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Ali Alçık, tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasının tamamlandığını belirterek, tutuksuz sanıkların dinlenileceğini söyledi.

Bunun üzerine söz alan tüm sanıkların avukatı Sinan Zincir, duruşma salonunda bulunan tutuksuz sanıkların savunmalarının hazır olmadığını ifade ederek, avukatların davayla ilgili taleplerinin alınmasına geçilmesini istedi.

Başkan Alçık, tutuksuz sanıkların savunmalarının hazır olmaması nedeniyle sanık avukatlarının taleplerinin alınacağını kaydetti.

İlk olarak söz alan tüm sanıkların avukatı Ercan Kanar, KCK davalarında sözün bittiği yerde olduklarını dile getirerek, "Klasik manada bir tahliye talebi olamaz. Siyasi iradenin yol göstermesiyle bu operasyonlar yapılmış, davalar hazırlanmıştır. Özgürlüğün konuşulduğu, binlerce gözaltının ve yaralının olmadığı bir ortamda bu taleplerimizi yerine getirmek isterdik" diye konuştu.

Duruşma, Kanar'ın taleplerinin alınmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 3. Kck Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement