İstanbul'daki 3. Kck Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki 3. Kck Davası

İstanbul\'daki 3. Kck Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 20'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 28. duruşması başladı

05.12.2013 10:56

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin aralarında gazetecilerin de bulunduğu 20'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 28. duruşması başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmaya, 19 tutuklu ile 5 tutuksuz sanık katıldı.

Mahkeme Başkanı Ali Alçık, duruşmanın başından beri usul hükümlerini sanıklar lehine kullandıklarını belirterek, bu nedenle bir kısım avukatın bu yöndeki iddiasını anlamadıklarını söyledi. Alçık, "İsimleri daha önceden belli olan sanıklara tercüman aracılığıyla yarım saat söz hakkı verilecek. Bu iyiniyetimizin göstergesidir" dedi.

Bunun üzerine söz alan tüm sanıkların avukatı Sinan Zincir, 2 Aralık Pazatesi günü müvekillerinin savunmaya ek olarak beyanları hakkında mahkemeden "10 dakika verilsin" derken bir süre kısıtlamasından bahsetmediğini, örnek olarak 10 dakika dediğini ifade ederek, "Benim dediğim bir müvekilim beş dakika yapar, bir müvekilim 10 dakika, birisi 40 dakika yapar. Bunu ne siz engelleyebilirsiniz ne de ben engelleyebilirim, bizim böyle bir yetkimiz yok. Biz bütün iyiniyetimizle bu mahkemenin yürütülmesini istiyoruz. Bu talebimize ilişkin ara karar oluşturmanızı talep ediyorum. Diğer avukat arkadaşlarımızın da talepleri olacak" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Alçık'ın diğer avukatlara söz hakkı vermeyeceğini belirterek, "Hep aynı konuda konuşuluyor. Durmadan itiraz ediyorsunuz" sözlerine sanık avukatları itiraz etti.

Tekrardan söz alan avukat Zincir, delillerin tartışılması gerektiğini ifade ederek, "Deliller tartışılmadan, 2 yıldır tutuklu bulunan mağdur sanıklar haklarında beyanda bulunmadan nasıl gerçekler ortaya çıkar? Sanıklar savunma yaparken süre kısıtlaması konulamaz. Bu konuda ara karar vermenizi talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı Ali Alçık, "Yargılamayı sekteye uğratıyorsunuz. Yargılamayı tıkamakla elinize hiçbirşey geçmez" diyerek, duruşmaya bir saat ara verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 3. Kck Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement