İstanbul İtfaiyesi'nin 299. kuruluş yıl dönümü 23-27 Eylül tarihlerinde düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "İtfaiye Haftası" boyunca 350 okulda yangın ve kurtarma tatbikatı yapılacak. Ayrıca itfaiye hizmetlerini tanıtım amacıyla şehrin çeşitli noktalarına standlar kurulacak.
Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na 23 Eylül'de çelenk konulmasıyla başlayacak etkinlikler, ilçelerde tanıtım faaliyetlerin yürütülmesi, okullarda yangın ve kurtarma tatbikatların yapılması, Sultanahmet Meydanı'nda tulumbacıların gösterisi gibi çeşitli faaliyetlerle 27 Eylül'e kadar devam edecek.
Tulumbanın ilk icadı ve ilk yangınla mücadele ekibinin ortaya çıktığı 1714'ten itibaren kendini geliştirerek günümüze kadar uzanan teşkilat, hizmetlerine 1997 yılından itibaren "Daire Başkanlığı" olarak devam ediyor. - İstanbul
Son Dakika › Güncel › İstanbul İtfaiyesi'nin 299. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.